γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ταρτα φραουλα

Πηγή: http://cookandfeed.blogspot.de/2010/04/blog-post_8838.html

Οδηγιες

Πήραμε φράουλες το Σάββατο αλλά δεν μπορώ να πω πως ήταν και οι καλύτερες. Βέβαια οι φράουλες είναι πάντα αγαπημένες και αφού φάγαμε αρκετές βουτηγμένες στη ζαχαρίτσα που είναι και το καλύτερο μας, όπως έλεγε και η Μάγδα ,τις υπόλοιπες τις έκανα μια εύκολη σχετικά τάρτα. Η συνταγή είναι της φίλης μου της Χαράς και η βάση της είναι με μπισκότα σοκολάτας. Η μόνη αλλαγή που έκανα εγώ, είναι ότι δεν έβαλα τα δύο αβγά που έλεγε, γιατί θα ήταν ωμά. Στη συνταγή γράφει ότι βάζεις τα αβγά να ζεσταθούν σε ένα μπολάκι πάνω από νερό που βράζει με απόσταση 2,5 εκατοστά. Τα ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να φτάσουν στη θερμοκρασία των 60 βαθμών και είναι μετά έτοιμα να καταναλωθούν ωμά. Στη συγκεκριμένη συνταγή τα αβγά τα θεώρησα περιττά οπότε τα παρέλειψα. για τη βάση χρειαζόμαστε 1 1/4 τριμμένα μπισκότα σοκολάτας 5 κουταλιές βούτυρο λειωμένο 3 κουταλάκια ζάχαρη (προαιρετικά) για την κρέμα χρειαζόμαστε 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό 1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη 2/3 φλιτζανιού φρέσκες φράουλες λειωμένες στο μπλέντερ 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος φράουλες και σαντιγύ για το στόλισμα Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Εγώ ζάχαρη δεν έβαλα, τα μπισκότα ήταν από μόνα τους αρκετά γλυκά. Τα στρώνουμε στο ταψί της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 8-10 λεπτά. Σε κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Μετά τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί 3-4 λεπτά, τη ρίχνουμε στα αλεσμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Εγώ από φόβο μήπως δεν πήξει αρκετά, επειδή δεν έβαλα τα αβγά, έβαλα μια σταλίτσα παραπάνω ζελατίνη αλλά νομίζω δε χρειαζότανε. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα, με την άχνη και το αλάτι μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε και τις φράουλες και χτυπάμε λίγο για να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα στην τάρτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες. Στολίζουμε με σαντιγύ, ή φράουλες ή και τα δύο. Εγώ ανακάτεψα τις φράουλες κομμένες στα δύο, με λίγο μέλι που είχα ζεστάνει για να αραιώσει. Μπορούμε, αφού τη στολίσουμε με τις φράουλες, να τη σκεπάσουμε με ζελέ.

Διαβαστε τη συνταγη στο cookandfeed.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το cookandfeed.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία