κερασι γλυκο αργυρω | δρισκας κεφτεδακια φουρνου | ταρτα με κερασια | troufes gluka | ευκολη τουρτα με παγωτο | κοτοπιτα της μπαρμπαριγου | σολομός φιλέτο στο φούρνο | κοτοπουλο μπουτι στην κατσαρολα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

Πηγή: http://oinomagirion.blogspot.de/2011/02/blog-post_10.html

Οδηγιες

Βρε μαμά.....θα φτιάξεις καμιά πιτούλα να πάρω και στο σχολείο ?? Πιτούλα "αληθινή"...ξέρεις εσύ !!! Αμέεεε...το συζητάς ?? Και αποστολή εξετελέσθη άμεσα!! Η συνταγή που ακολουθεί είναι για ένα μεσαίο ταψάκι. Για μεγαλύτερο προσαρμόζετε τα υλικά αναλόγως. ΥΛΙΚΑ για το φύλλο 1/2 kg αλεύρι μπλέ 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1/2 σφηνάκι ξύδι (κάνει το φύλλο πιο τραγανό) ή τσίπουρο λίγο αλατάκι χλιαρό νερό όσο πάρει 1/2 φλ. κφ. ελαιόλαδο ΥΛΙΚΑ για την γέμιση 1 kg σπανάκι 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκκομένο 3 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος) 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1/4 φέτα τριμμένη 1 αυγό χτυπημένο αλάτι σκόρδο σκόνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και την μαγιά. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι το ξύδι (ή τσίπουρο) και το λάδι.Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με νερό ώσπου να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό και τα πράσα. Όταν μαλακώσουν όλα τα ζαρζαβατικά μας προσθέτουμε και το σπανάκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σπανάκι να μαλακώσει με τα υγρά του. Ενδιάμεσα ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη. Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. Στην συνέχεια και αφού κρυώσει, ρίχνουμε την φέτα, το αυγό και τον άνηθο. Δεεεενννν τελειώσαμε!!! Έχουμε και το φύλλο!! Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε λεπτό φυλλαράκι!! Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί και βάζουμε 3 φύλλα κάτω λαδώνοντας ενδιάμεσα. Ρίχνουμε την γέμιση (σουρώνοντας όσο γίνεται τυχόν υγρά) και σκεπάζουμε από πάνω με άλλα 4 φύλλα ξανά λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Γυρίζουμε τα πλαϊνά των φύλλων σε κόθρο ( αγαπημένο!!!!!) και λαδώνουμε ξανά καλά την επιφάνεια. Χαράζουμε ελαφρά χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στον πάτο του ταψιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και....καλή μας όρεξη!! * Εμένα προσωπικά αλλά και του μικρού βοηθού μου, μας αρέσει η πίτα να είναι λεπτή σε πάχος. Περί ορέξεως όμως..... **Αν βαριέστε να ανοίγετε πολλά φύλλα, μπορείτε να την κάνετε εξίσου νόστιμη με 2 φύλλα. Με τον κλασικό τρόπο ένα πάνω ένα κάτω. *** Δεν βάζω στην πίτα ούτε ρύζι, ούτε τραχανά ούτε τίποτα ανάλογο. Μια χαρά γίνεται και έτσι και χωρίς υγρασίες. Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook

Διαβαστε τη συνταγη στο oinomagirion.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το oinomagirion.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία