εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | κοτοπουλο με κοκκινη σαλτσα | ψητα λαχανικα στο τηγανι | εκμεκ γλυκο | ψητα λαχανικα δρισκας | συνταγες για τορτελινια στο φουρνο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Παβλοβα με "αρωμα δαφνης"

Πηγή: http://marascookrevolution.blogspot.de/2011/01/blog-post.html

Οδηγιες

Είναι αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά!Και πως να μην ερωτευτείς ένα τέτοιο γλυκό; Κάποιοι λένε είναι να το χαζεύεις,εγώ προσωπικά το "τσακίζω".Ελαφρύ και φρουτένιο.Η συνταγή είναι από το μπλόκ Άρωμα Δάφνης Υλικά Για την βάση 6 ασπράδια 200γρ ζάχαρη 200γρ αχνη 1 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ λίγες σταγόνες ξύδι λευκό 2 βανίλιες Για την κρέμα 200γρ.τυρί κρέμα 250γρ.κρέμα γάλακτος 2 κουτ.σούπας άχνη Για την σάλτσα φράουλας 500 γρ.φράουλες 300γρ ζάχαρη 1 κουτ.σούπας νερό 1 κουτ.σούπας κονιάκ Γαρνίρισμα Φράουλες ,σάλτσα φράουλας,σαντυγί Οδηγίες . Αρχικά έχω τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.Αφαιρούμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στο μπώλ του μίξερ τοποθετώ τα υλικά και ξεκινώ την διαδικασία ανάδευσης στην μέτρια ταχύτητα.Όταν γίνει σφιχτή η μαρέγκα μου την ρίχνουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και σχηματίζουμε ένα μεγάλο στρόγγυλο"πιάτο" Ψήνουμε 1 ώρα και 10 περίπου στους 110 βαθμούς με τις αντιστάσεις (πάνω -κάτω).Αφήνουμε στον φούρνο ώστε να στεγνώσει καλά η βάση μας. Ετοιμάζουμε και την σάλτσα ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.Έπειτα το πολτό τον βράζουμε για 5 λεπτά να δέσει.Αφήνουμε να κρυώσει .Αν περισσέψει το φυλλάσουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και συνοδεύουμε παγωτό ,γιαούρτι η γαρνίρουμε τούρτες. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και σιγά σιγά εν σωματώνουμε και το τυρί -κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά. Βάζουμε με προσοχή σε μία πιατέλα την βάση και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας κατά βούληση. Συνεχίζουμε διακοσμώντας την πάβλοβα με φρέσκιες φράουλες και σαντυγί. Μικρά tips Αφήστε την βάση να κρυώσει καλά(εν ανάγκη όλο το βράδι μέσα στον φούρνο) Δεν χρειάζεται πολύ χώρο στο ψυγείο,αφού τρώγεται με πολύ ευχαρίστηση άμεσα!

Διαβαστε τη συνταγη στο marascookrevolution.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το marascookrevolution.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία