εκμεκ καταιφι βεφα | εκμεκ παρλιαρος | εκμέκ κανταΐφι παρλιάρος | γλυκο εκμεκ | εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ κανταιφι συνταγη παρλιαρος | εκμεκ γλυκο | ψητα λαχανικα στο τηγανι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ζυμη για πιτσα

Πηγή: http://cookingdiary.gr/zymh-gia-pitsa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zymh-gia-pitsa

Οδηγιες

Τις τελευταίες ημέρες διάβασα πολύ προσεκτικά όλα τα μηνύματα των ανθρώπων που παρακολουθούν τις συνταγές που ανεβάζω, και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα είχε ένα και μόνο ερώτημα: «Ποιό είναι το μυστικό για μια υπέροχη, σπιτική πίτσα;» Κατόπιν λαϊκής απαίτησης, σας παρουσιάζω τη δική μου συνταγή. Σκεφτείτε το! Κυριακή απόγευμα, απολαμβάνετε μια ζεστή αφράτη πίτσα μαζί με καλή παρέα, ένα ποτήρι κρασί και το dvd να παίζει την αγαπημένη σας ταινία. Εγώ θα σας δείξω πως να φτιάχνετε τη ζύμη και τη σάλτσα. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη φαντασία σας. Υλικά για 4 άτομα 40 γρ. μαγιά 500 γρ. χλιαρό νερό 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 20 γρ. αλάτι 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ. λάδι ραφινέ 1 κιλό αλεύρι σκληρό Για τη σαλτσα 250 γρι. passata 2 μέτριες ντομάτες 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ κουταλάκι ζάχαρι ½ κουταλάκι γλυκάνισο 1 κουταλάκι ξηρό βασιλικό αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση   Σε ενα μπολ λιώνουμε τη μαγιά και το νερό με το σύρμα χειρός. Υστερα προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά  μέχρι τη πλήρη ομογενοποίηση του μείγματος. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη τη κόβουμε σε κομμάτια των 250 γραμμάριων για πίτσα 8 κομματιών και τη απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χερια μας μέσα στο ταψί για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και στα πλαινά. Τέλος  προσθέτουμε τη σάλτσα, προσέχοντας να μην πάει στα πλαινά γιατί καίγεται και τα υλικά της αρέσκειας μας.  Ψήνουμε τη πίτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά. Για τη σάλτσα: Σε ενα κατσαρολακι μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λαδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γλυκάνισο, το βασιλικό, τη ντομάτα, τη passata και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να μελώσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο και να κάνεις LIKE αν σου αρέσει η συνταγή

Διαβαστε τη συνταγη στο cookingdiary.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το cookingdiary.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία