ψητα λαχανικα αργυρω | φασολια μαυροματικα σαλατα | σαλάτα με μαυρομάτικα | κοτοπουλο με καπιρα | ψητα λαχανικα στο τηγανι | γαυρος συνταγη | συνταγη μαυροματικα σαλάτα | μαυροματικα φασολια σαλατα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ευκολο παγωτο κρεμα χωρις αυγα

Πηγή: http://icecream.turborecipes.com/2011/07/20/%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%cf%84%cf%8c-%ce%ba%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ac/

Οδηγιες

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ Ακολουθεί μια πανεύκολη συνταγή για παγωτό κρέμα με λιγοστά υλικα που δεν χρειάζεται μαγείρεμα, δηλαδή δεν χρειάζεται να βάλουμε το μείγμα στη φωτιά και να το βράσουμε. Για τις ανάγκες αυτής της συνταγής θα χρειαστούμε μόνο μια παγωτομηχανή! Το παγωτό δεν περιέχει αυγά και είναι πλούσιο σε κρέμα! Το παγωτό βγαίνει αρκετά μαλάκό και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετό καιρό μιας και δεν περιέχει αυγά. ΥΛΙΚΑ: 400 ml παχιά κρέμα γάλακτος 400 ml πλήρες γάλα 150 gr ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά) Info: ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1) Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος. 2) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ή ώσπου η κρέμα γάλακτος να μετατραπεί σε σφιχτή σαντιγί. 3) Αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 4) Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα για να κρυώσει καλά (το κρύο μείγμα θα βοηθήσει να ετοιμαστεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το παγωτό από την παγωτομηχανή). 5) Ρίχνουμε το κρύο μείγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της. 6) Οταν το παγωτό ετοιμαστεί, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το παγωτό βγαίνει αρκετά μαλακό και μπορούμε να τα καταναλώσουμε απευθείας, ωστόσο είναι προτιμότερο να το αφήσουμε για τουλάχιστον 1-2 ώρες στην κατάψυξη. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι σχεδόν 1 κ 1/2 λίτρο. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να έχει τουλάχιστον 30% λιπαρά ενώ το γάλα δεν πρέπει να είναι λάιτ σε καμία περίπτωση. Η προσθήκη αλκοόλ στο παγωτό είναι προαιρετική. Ωστόσο συνίσταται να προσθέσουμε έστω μία κουταλιά κονιάκ στο μείγμα παγωτού, όχι τόσο για τη γεύση αλλά επειδή το αλκοόλ βοηθάει την υφή του παγωτού και το κάνει λίγο πιο μαλακό. Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό με σιρόπι σοκολάτας, τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς. Καλή επιτυχία! Δημοφιλέστερες αναζητήσεις: παγωτα χωρις αυγα (43) συνταγες για παγωτο χωρις αυγα (39) παγωτο κρεμα χωρις αυγα (30) παγωτο με παγωτομηχανη χωρις αυγα (25) παγωτο κρεμα συνταγη (23) ευκολο παγωτο χωρισ αυγα (14) εύκολο παγωτό κρέμα χωρίς αυγά (3) παγωτο βανιλια χωρις αυγα ευκολο (2) μου εκοψε η κρεμα γαλακτος (2) παγωτο βανιλια χωρις αυγά για παγωτομηχανη (2) σορμπε παγωτό χωρίς γάλα ή αυγο (2) ευκολο παγωτο κρεμα χωρις αβγα (2) εκοψε η κρεμα γαλακτος (2) παγωτο με κρεμα γαλακτος ευκολο (1) παγωτο συνταγες παγωτομηχανη χωρις αυγα (1)

Διαβαστε τη συνταγη στο icecream.turborecipes.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το icecream.turborecipes.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία