γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Πηγή: http://www.vefashouse.gr:80/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5fid=2&recipe%5fid=1156&flag=1

Οδηγιες

για τη σάλτσα ντομάτας 3 κουταλιές λάδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας 1 κουταλιά ρίγανη αλάτι και πιπέρι για τη σάλτσα τυριών 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά αλεύρι 1 κούπα γάλα 1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα για τη γέμιση 12 κανελόνια 300 γρ. σπανάκι φρέσκο 1/4 κούπας λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 300 γρ. βρασμένο κοτόπουλο σε λωρίδες 1/2 κούπα ρικότα ή ανθότυρο 1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο 1/8 κουταλάκι κανέλα 1/2 κουταλάκι κόλιαντρο Βράστε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι. Προσοχή, μην τα παραβράσετε. Στραγγίστε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέστε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε τη σάλτσα 10', να δέσει ελαφρά. Σε μια δεύτερη μικρή κατσαρόλα, σοτάρετε το αλεύρι στο βούτυρο 1'. Ρίξτε μεμιάς το γάλα κι ανακατέψτε ζωηρά, να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Προσθέστε 1 κούπα από τη γραβιέρα κι ανακατέψτε ώσπου να λιώσει. Ετοιμάστε τη γέμιση. Καθαρίστε, πλύντε καλά και κόψτε το σπανάκι σε κομμάτια. Ζεματίστε το και στραγγίστε το. Πατήστε το καλά στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του νερού. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, ρίξτε κι ανακατέψττε το σπανάκι, το κοτόπουλο, τη ρικότα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και τη μισή σάλτσα ντομάτας. Γεμίστε με το μίγμα τα κανελόνια κι αραδιάστε τα σ' ένα μεγάλο πυρέξ. Περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα τυριών και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου 35' ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά τους. Σερβίρετέ τα ζεστά. Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι ΟΙ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.

Διαβαστε τη συνταγη στο vefashouse.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το vefashouse.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία