γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Πηγή: http://www.vefashouse.gr:80/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5fid=2&recipe%5fid=866&flag=1

Οδηγιες

4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κουταλάκι σόδα 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 1/2 κουταλιά κανέλα 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο 2 κουταλιές κακάο 1 κούπα εκλεκτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1 κούπα πετιμέζι 2 κουταλιές κονιάκ 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού Σε μια λεκάνη ζυμώματος, κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, τα μυρωδικά, το κακάο και κάντε ένα λάκκο στη μέση. Χτυπήστε 2 δευτερόλεπτα στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά. Εάν ο χυμός πορτοκαλιού είναι πολύ γλυκός, αφαιρέστε 2 κουταλιές και αντικαταστήστε τις με χυμό λεμονιού. Ρίξτε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά. Ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι, παίρνοντας το αλεύρι λίγο, λίγο από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη μαλακιά. Βάλτε τη σε κορνέ με ίσια μύτη και άνοιγμα 1 εκ. Βγάζοντας χοντρό κορδόνι επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου, στρωμένο σε λαμαρίνα, σχηματίστε χοντρά, στρογγυλά κουλουράκια. Ψήστε τα μουστοκούλουρα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 15' περίπου. Πρέπει να είναι μαλακά. Όταν κρυώσουν, φυλάξτε τα σε πλαστικά σακουλάκια, κλεισμένα καλά, γιατί στεγνώνουν γρήγορα.

Διαβαστε τη συνταγη στο vefashouse.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το vefashouse.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία