γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Πηγή: http://www.vefashouse.gr:80/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5fid=2&recipe%5fid=726&flag=1

Οδηγιες

1 λαυράκι 2,5 - 3 κιλά 1 καρότο κομμένο σε ρόδες 1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα λίγο σέλινο λίγο μαϊντανό 2 κουταλάκια αλάτι μερικούς κόκκους πιπέρι 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη 1 κουταλιά ζελατίνη 4 κουταλιές νερό 2 κουταλιές χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι για το γαρνίρισμα πατατούλες βραστές καροτάκια παντζαράκια βραστά γαριδούλες βραστές μαγιονέζα φετάκια λεμονιού κάπαρη ελιές πράσινες γεμιστές Βράστε επί 15' μέσα σε μπόλικο νερό το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Βάλτε το ψάρι στο βαθύ ταψί του φούρνου, περιχύστε το με το ζωμό από τα αρωματικά χόρτα και βράστε το στους 150 βαθμούς Κελσίου, επί 30' περίπου. ΄Οταν γίνει χλιαρό, βγάλτε το ψάρι από το ζουμί του, βγάλτε με προσοχή το κεφάλι και την ουρά, ώστε να μείνουν ολόκληρα και αφαιρέστε την πέτσα. Χωρίστε το ψάρι στη μέση και αφαιρέστε το ραχοκόκαλο. Ενώστε πάλι μέσα στην ψαριέρα τα κομμάτια του ψαριού, το κεφάλι και την ουρά. Σε μισή κούπα από το ζωμό του ψαριού, προσθέστε τη μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι και τη ζελατίνη, αφού τη διαλύσετε σε 4 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές λεμόνι. Ζεστάνετε, για να διαλυθεί η ζελατίνη καλά και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Ραντίστε τα συναρμολογημένα κομμάτια του ψαριού με το μίγμα της ζελατίνης, για να στερεωθούν και να μείνουν ενωμένα. Ανάλογα με την επιδεξιότητά σας, στολίστε το ψάρι με τη μαγιονέζα και τις διάφορες γαρνιτούρες. Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ.

Διαβαστε τη συνταγη στο vefashouse.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το vefashouse.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία