γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΠΑΣΤΕΛΙ

Πηγή: http://www.vefashouse.gr:80/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5fid=2&recipe%5fid=576&flag=1

Οδηγιες

1/2 κιλό σουσάμι 250 γρ. μέλι 250 γρ. ζάχαρη Απλώστε το σουσάμι σε ταψάκι και ψήστε το στους 175 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βάλτε το μέλι με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και βράστε, ώσπου ν' αρχίσει να σχηματίζεται καραμέλα. (Ρίχνοντας μια σταγόνα μέσα σε κρύο νερό, στερεοποιείται). Με το ειδικό θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει ναι είναι 250 βαθμοί Κελσίου. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα το σουσάμι. Ανακατέψτε κι απλώστε το μίγμα σε μαρμάρινη επιφάνεια, την οποία έχετε αλείψει με λίγο καλαμποκέλαιο. Λαδώστε ελαφρά έναν πλάστη και πατήστε το μίγμα ν' ανοίξει σε λεπτό φύλλο. Κόψτε το με το μαχαίρι σε κομμάτια και παίρνοντάς τα με μια σπάτουλα, αραδιάστε τα σε μια σχάρα. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και τυλίξτε τα ένα, ένα μέσα σε πλαστική μεμβράνη. Φυλάξτε τα μακριά από υγρασία. Διατηρούνται εκτός ψυγείου πολύ καιρό. Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Διαβαστε τη συνταγη στο vefashouse.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το vefashouse.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία