γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ

Πηγή: http://www.vefashouse.gr:80/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5fid=2&recipe%5fid=371&flag=1

Οδηγιες

4 κούπες αλεύρι σκληρό 1 κουταλιά μαγιά σκόνη ή 30 γρ. μαγιά νωπή 1 1/4 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη 2/3 κούπας γάλα ζεστό (40 βαθμούς Κελσίου) 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο 1 αυγό και 2 κροκάδια 1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη κρύο σε κομματάκια Διαλύστε τη μαγιά στο γάλα και αφήστε τη να φουσκώσει και να γίνει σαν αφρός, 10' περίπου. Βάλτε το αλεύρι σε λεκανίτσα, ανοίξτε στο κέντρο ένα λάκκο και ρίξτε μέσα τη φουσκωμένη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κρύο βούτυρο. Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι λίγο, λίγο από τριγύρω και προσθέτοντας όσο ακόμα αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει πολύ στα δάχτυλα. Προσθέστε το βούτυρο κομματάκι, κομματάκι και ζυμώνοντας, ενσωματώστε το μέσα στη ζύμη, ώσπου να γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάστε την κι αφήστε τη να διπλασιασθεί σε όγκο, 2 ώρες περίπου. Χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια 40 γρ. βάρους, καθώς και σε ισάριθμα μικρότερα, με βάρος 10 γρ. Πλάστε τα όλα σε μπαλάκια. Πατήστε με τον αντίχειρα τα μεγάλα μπαλάκια στο κέντρο βαθειά και τοποθετήστε μέσα στο άνοιγμα ένα μικρό μπαλάκι. Τοποθετήστε τα μπριός στις υποδοχές ταψιού για ατομικά κεκάκια ή αραδιάστε τα στη λαμαρίνα του φούρνου σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο. Σκεπάστε τα κι αφήστε τα να φουσκώσουν, ώσπου να διπλασιασθούν σε όγκο. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο μ' ένα κουταλάκι νερό και ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15'-20' περίπου, να ροδίσουν. Σ' ένα μικρό μπολ ανακατέψτε 1 κουταλιά ζάχαρη, 1 κουταλάκι ζελατίνη σκόνη και 2 κουταλιές ζεστό νερό. Διαλύστε το μίγμα καλά επάνω σε χαμηλή φωτιά κι αλείψτε μ' ένα πινέλο τα ψωμάκια, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, για να γυαλίσουν.

Διαβαστε τη συνταγη στο vefashouse.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το vefashouse.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία