εκμεκ καταιφι δρισκας | ψητα λαχανικα στο τηγανι | κοτοπουλο με κοκκινη σαλτσα | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | γλυκα ψυγειου εκμεκ | ψητα λαχανικα δρισκας | εκμεκ γλυκο | συνταγες με τορτελινια τυριου
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μοσχαρι γαστρας

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipes/%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%B3%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82

Οδηγιες

1,5 κιλό μοσχάρι (σπάλα 3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες 5 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια 5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς 2 κλωνάρια σέλερι 5 κ.σ. αλεύρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή νερό 1 κ.γλ. ξερό θυμάρι 1 δαφνόφυλλο κατά βούληση αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Θα χρειαστούμε μία μικρή γάστρα ή πυρίμαχο μικρό σκεύος με καπάκι. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγάλης μπουκιάς. Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ταμποναριστούν τα κομμάτια με το αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C με 180°C στις αντιστάσεις. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος για 1΄-2΄ να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφού ροδίσουμε όλο το κρέας, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς επίσης και τα κρεμμύδια, τα καρότα, και τις πατάτες. Τα σοτάρουμε για 5΄-6΄ μέχρι να αρχίσουν ελαφρώς να αλλάζουν χρώμα τα κρεμμύδια. Τότε ρίχνουμε το ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας στα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το θυμάρι, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Μεταφέρουμε το φαγητό στο πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, για 2 ώρες και 15΄, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να είναι δεμένη. μερίδες 6 Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος 135 λεπτά

Διαβαστε τη συνταγη στο argiro.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το argiro.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία