γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κιμαδοπιτα σουφλε

Πηγή: http://www.argiro.gr/%CE%A0%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82/recipes/%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AD

Οδηγιες

Για τον κιμά 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κ.σ. πελτέ ½ φλ. κόκκινο κρασί 1 δαφνόφυλλο 1 ξυλάκι κανέλας 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γραμ.) 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες κασέρι 250 ml κρέμα γάλακτος 500 γραμ. γάλα 5 αυγά αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά πολύ καλά, να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5-6’. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να ψηθεί ο πελτές. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το ξύλο κανέλας και ½ φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του. Αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα. Πασπαλίζουμε τον κιμά με μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου (ή άλλο μεγάλο ταψί). Απλώνουμε ακτινωτά 6 φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τον κιμά σε μία στρώση. Καλύπτουμε τον κιμά με φέτες κασέρι. Από πάνω βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας. Χτυπάμε σε μπωλ τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα υλικά. Περιχύνουμε με την κρέμα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. Χαράζουμε σε κομμάτια. Λαδώνουμε την επιφάνεια, περιχύνουμε με τα γάλα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 C έως ότου ροδίσει καλά.

Διαβαστε τη συνταγη στο argiro.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το argiro.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία