γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ

Πηγή: http://www.ucook.gr/cook/urecipe/pites-kai-pswmia/464-elaiopswmo.html

Οδηγιες

1 1/4 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό 1/2 κουταλιά της σούπας μαγιά σκόνη 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/8 φλιτζάνι βούτυρο 1/2 φλιτζάνι ελιές χωρίς τα κουκούτσια και κομμένες Βάζετε σε μία λεκάνη 1/2 φλιτζάνι από το νερό, διαλύετε την μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα να γίνει κρεμώδες, γύρω στα 15 λεπτά. Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και το μισό αλεύρι και ζυμώνετε. Συνεχίζετε να ζυμώνετε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέτετε το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη. Προσθέτετε το βούτυρο λίγο λίγο τη φορά και εξακολουθείτε το ζύμωμα. Εάν η ζύμη διαλυθεί με το βούτυρο μην ανησυχήσετε, θα επανέλθει με το ζύμωμα ξανά στην κανονική της κατάσταση. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο μπολ και την φέρνετε μερικές βόλτες ώστε να λαδωθεί από όλες τις πλευρές και σκεπάζετε σφιχτά το μπολ με πλαστική μεμβράνη. Αφήνετε να διπλασιαστεί η ζύμη σε μέγεθος, περίπου μία ώρα. Αφού φουσκώσει την ξεσκεπάζετε και την ζυμώνετε ελαφρά να ξεφουσκώσει. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο, ρίξτε τις ελιές και διπλώστε το ως εξής: Φέρτε το επάνω κομμάτι στη μέση του παραλληλογράμμου και μετά φέρτε το κάτω επίσης να συναντήσει το πρώτο. Κλείστε το με τσιμπήματα. Βάλτε τη ζύμη στο ταψάκι με το ενωμένο μέρος προς τα κάτω. Απλώστε το μαλακά να απλωθεί στο ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Σκεπάζετε το ταψί με μία βουτυρωμένη μεμβράνη και αφήστε το ψωμί να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Ξεσκεπάστε το και ψήστε το για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις είναι έτοιμο βγάλτε το από τον φούρνο και αμέσως και από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει. | Περισσότερα...

Διαβαστε τη συνταγη στο ucook.gr/cook

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το ucook.gr/cook

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία