γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Πηγή: http://www.ucook.gr/cook/urecipe/kyriws/3820-psari-plaki-sto-fourno.html

Οδηγιες

1 1/2 κιλό ψάρι ολόκληρο ή σε φέτες 5-6 κρεμμύδια ξερά 1 σκόρδο 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 4-5 ώριμες ντομάτες 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 1 λεμόνι αλάτι και πιπέρι Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι ή τις φέτες ψαριού,αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε το ψάρι για μια περίπου ώρα,ώστε να σφίξει και στο μεταξύ προετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια,ψιλοκόβετε το σκόρδο και τον μαϊντανό και περνάτε τις ντομάτες από το τρυπητό. Σε ταψί βάζετε το μισό λάδι,στρώνετε τα κρεμμύδια,ρίχνετε το μισό σκόρδο και τον μισό μαϊντανό και τοποθετείτε το ψάρι ή τις φέτες ψαριού. Πασπαλίζετε το ψάρι με το υπόλοιπο σκόρδο και τον μαϊντανό και ολοκληρώνετε την προετοιμασία του φαγητού με το κρασί,τις περαστές ντομάτες και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.(Το ψάρι πλακί μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα,ενώ εναλλακτικά μπορούν να προστεθούν στο φαγητό και πατάτες). | Περισσότερα...

Διαβαστε τη συνταγη στο ucook.gr/cook

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το ucook.gr/cook

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία