εκμεκ πολιτικο | εκμεκ καταιφι βεφα | εκμεκ παρλιαρος | εκμεκ καταιφι δρισκας | γλυκο εκμεκ | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ κανταιφι συνταγη παρλιαρος | εκμεκ γλυκο | ψητα λαχανικα στο τηγανι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ

Πηγή: http://www.ucook.gr/cook/urecipe/orektika/2417-2012-08-29-09-28-06.html

Οδηγιες

½ κιλό ξερά κουκιά 2 – 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο) Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη Κόβουμε την μαύρη άκρη από τα ξερά κουκιά και τα μουσκεύουμε πολύ καλά, από το βράδυ. Τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό, όσο να τα σκεπάζει, σε κατσαρόλα. Αφού μισοβράσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Τα περισσότερα θα λιώσουν και θα γίνουν φάβα. Αν κάποια μείνουν ολόκληρα, τα πατάμε με ένα πιρούνι και τα λιώνουμε. Αν τα κουκιά είναι φετινής σοδειάς, θα λιώσουν μια χαρά. Η συνταγή είναι ίδια, για τα ξερά κουκιά, μόνο που τότε δεν τα ξεφλουδίζουμε όλα, παρά μόνο μερικά, όσο για να χυλώσει το φαγητό μας. TIPS Αν φτιάξετε φάβα από κουκιά (τρώγεται κρύα) δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε ροδέλες ξερών κρεμμυδιών και το ελαιόλαδο μάλλον θα (αν) το βάλετε μόνο για εικαστικούς λόγους. | Περισσότερα...

Διαβαστε τη συνταγη στο ucook.gr/cook

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το ucook.gr/cook


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία