γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | συνταγες για γαυρο | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΟΚΕΤΕΣ

Πηγή: http://www.ucook.gr/cook/urecipe/orektika/3689-2012-08-29-08-47-19.html

Οδηγιες

1/2 κιλό βραστό κοτόπουλο 4 κουταλιές κοφτές βούτυρο 1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι αλεύρι 1 κούπα γάλα 1/2 κούπα ζωμός κότας 1 αυγό χτυπημένο ψιλοκομμένος μαϊντανός 1 κουταλιά χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι πάπρικα μοσχοκάρυδο 2 αυγά λάδι γαλέτα Κομματιάζετε το κοτόπουλο αφού αφαιρέσετε την πέτσα και τα κόκκαλα. Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε 6 κουταλιές κοφτές αλεύρι, ανακατεύετε το μείγμα και ρίχνετε το γάλα και τον ζωμό κότας. Όταν η σάλτσα πήξει την αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο,ένα αυγό χτυπημένο, μαϊντανό,το χυμό λεμονιού,λίγο αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει. Με υγρά χέρια πλάθετε το μείγμα σε 12 κροκέτες και τις αλευρώνετε. Χτυπάτε 2 αυγά με 4 κουταλιές νερό και ένα κουταλάκι λάδι. Βουτάτε τις κροκέτες στο αυγό και τις τυλίγετε σε γαλέτα. Τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο ως την ώρα που θα τις σερβίρετε. Ζεσταίνετε τη φριτέζα στους 185°C. Βάζετε μέσα στο συρμάτινο πανεράκι τις μισές κροκέτες και τις βυθίζετε στην καυτή φριτέζα. Αφήνετε να ψηθούν για 3’ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε πιατέλα,στρωμένη με διπλή χαρτοπετσέτα. Ψήνετε και τις υπόλοιπες με τον ίδιο τρόπο. Σερβίρετε τις κροκέτες σκέτες ή με νόστιμη σάλτσα ντομάτας. | Περισσότερα...

Διαβαστε τη συνταγη στο ucook.gr/cook

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το ucook.gr/cook


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία