Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 103 συνταγές
Το πετιμέζι, το παχύρρευστο, αρχαίο γλυκαντικό που παράγεται με το βράσιμο του μούστου, είναι πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Για αιώνες ήταν,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤις προάλλες, για να φτιάξω τα λαδοκούλουρα Νάξου , αγόρασα ένα βαζάκι πετιμέζι. Στην προχτεσινή εκκαθάριση του ψυγείου, σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να πάει[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΣτην σημερινή μας ανάρτηση συγκεντρώσαμε όλες τις αναρτήσεις μας τις σχετικές με τα σταφύλια. Έτσι θα ξαναθυμηθούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥπέροχα κουλουράκια λαδιού με πετιμέζι «νέας εσοδείας»! Η συνταγή είναι από τετράδιο αγαπημένης και εξαιρετικής μαγείρισσας που δεν είναι πια μαζί[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓλυκά/ Κουλουράκια/ Νηστίσιμα Κουλουράκια μαμάς vs Κουλουράκια σχολείου = 3 – 0 χάρη στα σημερινά κουλουράκια κανέλας! Γενικά δεν έχω παράπονο. Η Σοφία δε μας[...]
Πηγή: misshealthyliving.grΚουλουράκια μαμάς vs Κουλουράκια σχολείου = 3 – 0 Γενικά δεν έχω παράπονο. Η Σοφία δε μας έχει δυσκολέψει στο φαγητό. Τρώει πραγματικά τα πάντα και το[...]
Πηγή: misshealthyliving.grΣάββατο πρωί, 8:30 π.μ. Χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας. Σιωπή. Το κουδούνι χτυπά για δεύτερη φορά. Ακούω ένα μουγκρητό να έρχεται από την άλλη πλευρά του[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΣάββατο πρωί, 8:30 π.μ. Χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας. Σιωπή. Το κουδούνι χτυπά για δεύτερη φορά. Ακούω ένα μουγκρητό να έρχεται από την άλλη πλευρά του[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΜουστοκούλουρα Για τα μουστοκούλουρα θα χρειαστούμε: 1 φλιτζάνι πετιμέζι 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι 3 κσ ζάχαρη άχνη 1 κγλ, κανέλα 1/2 κγλ,[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΤο σιρόπι από τα σταφύλια είναι ένα υλικό που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε δεκάδες συνταγές. Γι' αυτό, τώρα που τα σταφύλια είναι σε αφθονία, προμηθεύσου[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο, το βρίσκουμε σε περιοχές της Ελλάδας που παράγεται κρασί Για την Ιστορία O Αθήναιος[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΣυνεχίζω το σεντονάτο ποστ που ξεκίνησα με τη μουσταλευριά . Κατ’ αρχήν, να εξηγήσω τη διαφορά μούστου από πετιμέζι γιατί κι εγώ πάντα είχα ένα μπέρδεμα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Ταβέρνα η ΦΛΟΓΑ Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου Για να χωρίσουμε τον μούστο : Χρειαζόμαστε : Μούστο Ασπρο χώμα Βάζουμε τον μούστο σε μια[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΜούστος είναι ο χυμός που παίρνουμε όταν στύψουμε και λιώσουμε τα σταφύλια. Πετιμέζι είναι ο παχύρρευστος, συμπυκνωμένος χυμός με ωραία γλυκιά και ελαφρώς ξινή[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΒάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.σ. στάχτη από καθαρό ξύλο –όχι κάρβουνα!–, ή 1 κ.σ. ασπριά (ασπρόχωμα). Έτσι[...]
Πηγή: argiro.grΗ περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με απογευματινό καφεδάκι σε φίλη. Σε μια υπέροχη αυλή (και μια εξίσου υπέροχη κουζίνα κλαψ-ζηλεύω), ήπιαμε το καφεδάκι μας και τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr