γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπιτικα μπισκοτα “Digestive”

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/spitika-mpiskota-e2809cdigestivee2809d.html

Οδηγιες

Τα μπισκότα Digestive είναι τα διασημότερα μπισκότα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Βρετανία. Είναι ημίγλυκα, στρογγυλά και χρωστούν το όνομά τους στην ιδέα ότι το γεγονός ότι περιέχουν μαγειρική σόδα, γνωστό αντι-όξινο, τα καθιστά χωνευτικά, ότι βοηθούν δήθεν στη χώνευση, πεποίθηση ολοκληρωτικά λαθεμένη. Οι ποσότητες που καταναλώνονται στη Βρετανία κάθε χρόνο είναι τεράστιες (ξεπερνούν τα 71 εκατομμύρια πακέτα!!!) , τόσο με την κλασσική μέθοδο κατανάλωσής τους (“it’s 5 o’clock, my dear, έφθασε πέντε το απόγευμα, τσαγάκι και βουτήματα” !!!) , όσο και στην κουζίνα, όπου χρησιμεύει σαν πρώτη ύλη για πολλά παραδοσιακά τους πιάτα, κυρίως γλυκά και κυρίως για την ετοιμασία της βάσης σε τούρτες (όπως στο περίφημο cheesecake). Αν και βρετανική η συνταγή, εγώ την βρήκα σε ένα γαλλικό site που –αποδεδειγμένα– εμπιστεύομαι, της γλυκιάς Pascal Weeks , από βρετανό, όμως, chef , εάν αυτό σας καθησυχάζει περισσότερο. Τι χρειαζόμαστε: 100 γρ. αλεύρι ολικής 100 γρ. βρώμη 1 κ.γ. baking powder 50 γρ. καφέ ζάχαρη 100 γρ. αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο 2 κ.σ. γάλα Ρίχνουμε την βρώμη στο mixer και τη αλέθουμε για 5 δευτερόλεπτα να γίνει ψίχουλα. (Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε πλιγούρι βρώμης που εύκολα βρίσκει κανείς σε σουπερμάρκετ) Αναμειγνύουμε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι ολικής, πλιγούρι βρώμης, ζάχαρη, baking powder) σε ένα μπολ. Τους προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι έως ότου αρχίσει να θρύβει, να σχηματίζονται νιφάδες. Προσθέτουμε τότε τόσο γάλα όσο να πάρουμε μία νωπής στην υφή της ζύμη. Σχηματίζουμε μία μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσει και να σφίξει η ζύμη. Μη την αφήσετε περισσότερο, θα σκληρύνει πολύ και θα δουλεύεται δύσκολα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλο πάχους 3 χιλιοστών και από αυτό αποκόπτουμε κυκλικά κομμάτια διαμέτρου 6 εκατοστών. Βάζουμε τα κομμάτια αυτά της ζύμης σε χαμηλό ταψί φούρνου, καλυμμένο με λαδόκολλα (ενδεχομένως και ελαφρά λαδωμένη, επιπλέον), και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας για 15 - 20 λεπτά, έως ότου να πάρουν λίγο χρώμα και να είναι σταθερά στο άγγιγμα. Τα βγάζουμε, τα κρυώνουμε για κανένα 5λεπτο και ..... καλές βούτες.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία