γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | μαυροματικα σαλατα | μαυροματικα | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ζυμη για πιτες απο τη γιαγια μου

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-pites-apo-ti-giagia-mou.html

Οδηγιες

Τραγανή παραδοσιακή ζύμη για αλμυρές πίτες!! Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό αλεύρι 1 και 1/2 κουταλάκι σούπας ξίδι 2 κούπες ελαιόλαδο (ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ για το ζύμωμα, το υπόλοιπο για τα φύλλα) 1 και 1/2 της κούπας χλιαρό νερό 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λίγο αλατάκι νισεστέ για το άνοιγμα Ζυμώνουμε το αλεύρι( όχι όλο, θα αφήσουμε αρκετό για το άνοιγμα) με το ξίδι, το ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ λάδι και το χλιαρό νερό ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη. Λιώνουμε το βούτυρο και το αμαμιγνύουμε με το λάδι σε ένα μπρίκι. Κάνουμε το ζυμάρι ένα μακρόστενο ρολό και το κόβουμε με το μαχαίρι σε 16 κομμάτια (όσο πιο όμοια γίνεται). Παίρνουμε κάθε κομμάτι από τα 16 και τα ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο ώστε να καλύψουν ένα πιάτο φαγητού. Για ευκολία πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και λίγο νισεστέ. Το πρώτο φύλλο που ανοίγουμε το βάζουμε σε ένα πιάτο, αφού στρώσουμε μία μεμβράνη φαγητού και το αλείφουμε μόνο από την πάνω μεριά με το μίγμα λαδιού - βουτύρου. Πάνω του βάζουμε το δεύτερο φύλλο το οποίο το αλείφουμε πάλι με το βούτυρο-λάδι και το τρίτο και το τέταρτο, όλα αλειμμένα. Έτσι φτιάχνουμε μια τετράδα από φύλλα, το ένα πάνω από το άλλο.Τα σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο. Φτιάχνουμε 4 τέτοια πιάτα. Το κάθε πιάτο με μια τετράδα φύλλων και τα αφήνουμε στο ψυγείο καμιά ωρίτσα. Η κάθε τετράδα αποτελεί και ένα φύλλο της πίτας μας. Παίρνουμε την πρώτη τετράδα από το ψυγείο και την πλάθουμε με τον πλάστη ώσπου να γίνει πάρα πολύ λεπτή. Την απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και την αλείφουμε με λάδι. Την επόμενη τετράδα την ανοίγουμε με τον πλάστη όσο πιο λεπ΄τη μπορούμε, την τοποθετούμε πάνω από το πρώτο φύλλο και βάζουμε πάνω της τη γέμιση. Η τρίτη τετράδα θα ανοιχτεί, θα τοποθετηθεί πάνω από τη γέμιση και θα λαδωθεί και τέλος η τελευταία θα ανοιχτεί, θα λαδωθεί πιο καλά από όλες και θα τοποθετηθεί πάνω από όλες (ως τελευταίο φύλλο). Χαράζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία