εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | γλυκα ψυγειου εκμεκ | ευκολο γλυκο με ζελε | ψητες μελιτζανες | ελληνικος χαλβας συνταγη | πως κανω ζελε | σαλτσα κοτοπουλο | πολιτικο εκμεκ | μους απο χαλβα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ταρτα κολοκυθι/Ταρτα σπανακι

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/tarta-kolokithi2ftarta-spanaki.html

Οδηγιες

Συχνά κάνω αλμυρές τάρτες με το τεμπέλικο και φτωχικό μου φύλλο πίτας. Μια αγαπημένη είναι αυτή με κολοκυθάκια (ή σπανάκι) και τυριά, που μπορεί να γίνει όσο χαμηλοθερμιδική ή υψηλοθερμιδική θέλουμε*. Τι χρειαζόμαστε: Για το ΦΥΛΛΟ: 1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο ελάχιστο ξίδι αλάτι-πιπέρι 1 κουτ.άνηθο ψιλοκομμένο αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια Για τη ΓΕΜΙΣΗ: 3 μέτρια κολοκυθάκια (ή 3/4 κ.σπανάκι) 2 αυγά χτυπημένα 2 κουταλιές γάλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο (ή βούτυρο για όσους το αγαπάνε*) 200 γρ. ανθότυρο 200γρ.φέτα (ή μόνο ανθότυρο ή μόνο φέτα*) 2 κουτ. τριμμ.φρυγανιά αλάτι πιπέρι ξύσμα 1/2 λεμονιού 1 σκελίδα σκόρδο 2-3 κουταλάκια άνηθο (ψιλοκομμένα) προαιρετικά λίγος δυόσμος φρέσκος ή ξερός (πάει πολύ στην τάρτα σπανάκι) λίγο (ή πολύ*) κίτρινο τυρί τριμμένο για την επιφάνεια 1 αυγό χτυπημένο Ανακατεύουμε σε λεκανάκι όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ελαφρά. Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε 30' (ή παραπάνω) να ξεκουραστεί. Για τάρτα κολοκύθι τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και στίβουμε καλά. Για τάρτα σπανάκι πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα φύλλα του σπανακιού. Τα υπόλοιπα υλικά είναι τα ίδια. Τα ρίχνουμε όλα (εκτός από τα τελευταία, δηλ. κίτρινο τυρί και τριτο αυγό) σε λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο στρογγυλό και στρώνουμε σε καλά βουτυρωμένη βαθιά φόρμα τάρτας 28εκ. Πατάμε στα τοιχώματα να σταθεί καλά και κόβουμε ότι περισσεύει. Τρυπάμε με το πιρούνι στον πάτο εδώ κι εκεί. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και ρίχνουμε από πάνω το χτυπημένο αυγό με το κίτρινο τυρί (από γραβιέρα έως κασέρι ή γκούντα ή και μίξη, ό,τι και όσο* σας αρέσει). Εγώ πασπαλίζω την επιφάνεια με μπόλικο φρεσκοτριμμένο τρίο πιπεριού (μαύρο, πράσινο και ροζ) που έχω στο μύλο μου. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C πάνω κάτω για 10-15', μετά άλλα 10' στον αέρα 180C και τέλος 10' μόνο κάτω. Ο συνδυασμός προέκυψε γιατί η βάση ψηνόταν λιγότερο και είναι καλό να σκληρύνει κάπως για να βγαίνει πιο εύκολα και να μη μουλιάσει.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία