γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπανακοπιτα Χωριατικη

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/spanakopita-xoriatiki.html

Οδηγιες

Η σπανακόπιτα όπως την φτιάχνει η μαμά μου με φύλλο ανοιγμένο εκείνη την στιγμή. Τι χρειαζόμαστε: Για τα φύλλα 1 κιλό αλεύρι Αλάτι 1/2 φλυτζάνι λάδι 5 κουτ. σούπας ξύδι Νερό Για την γέμιση 1 κιλό σπανάκι 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι άνιθο 1/2 κιλό φέτα τριμμένη 1 φλυτζανάκι ρύζι 3-4 αυγά Αλάτι Πιπέρι Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη για το φύλλο. Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα 3/4 του αλευριού με το αλάτι το λάδι και το ξύδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολάει η ζύμη από τα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες και τις φυλλάμε στη λεκάνη πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι. Πλενουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Βάζουμε το σπανάκι σε λεκάνη και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνιθο (εννοείτε ψιλοκομμένο), την φέτα τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. "Τρίβουμε" με τα χέρια μας όλα τα υλικά ώστε να κάτσει το σπανάκι. Ξαναγυρίζουμε στα φύλλα μας ανοίγοντας ένα ένα τα φύλλα με την βοήθεια του υπόλοιπου αλευριού και ενός πλάστη. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο προσέχοντας να εξέχει απο το ταψί ώστε να διπλωθεί στο τέλος. Απλώνουμε απο πάνω την μισή από την γέμιση μας και ξανά φύλλο. Απλώνουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τέλος το τελευταίο φύλλο. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε σε κομμάτια. Λαδώνουμε απο πάνω την πίτα μας και την ψήνουμε για 1 ωρίτσα περίπου στους 180 βαθμούς.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία