εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | κοτοπουλο με κοκκινη σαλτσα | εκμεκ γλυκο | συνταγες με τορτελινια τυριου | γλυκα ψυγειου εκμεκ | εκμεκ καταιφι παρλιαρου | ψητες μελιτζανες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μηλοπιτα με κρεμα και μαρεγκα

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/milopita-me-krema-kai-maregka.html

Οδηγιες

Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό μήλα 1/2 ποτήρι ζάχαρη λίγη κανέλλα αμυγδαλόκουννες Για το παντεσπάνι: 3 κρόκους ½ ποτήρι ζάχαρη 1/3 ποτήρι φυστικελαιο ½ ποτήρι γάλα 3 κουταλάκια baking powder 1 βανίλια λίγο κονιάκ 2 ποτήρια φαρίνα Για την άσπρη κρέμα: 1 κρόκο 4 ποτήρια γάλα 4 κουταλιές corn flour 5 κουταλιές ζάχαρη 1 φακελάκι βανίλια λίγο ανθόνερο Για τη μαρέγκα: 4 ασπράδια 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη 1 φακελάκι βανίλια Καθαριζεις και κόβεις τα μήλα σε φέτες. Προσθέτεις την ζάχαρη και κανέλλα. Τα ψήνεις και τα αφήνεις να κρυώσουν. Κτυπάς τα κροκάδια με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά απο το παντεσπάνι και τελευταίο το αλεύρι. Το ψήνεις στους 180 βαθμούς. Ρίχνεις τα μήλα (μαζι με το σιρόπι που έχουν κατεβάσει) πάνω από το παντεσπάνι. Ετοιμάζεις την κρέμα: Βάζεις όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατευτείς μέχρι να πήξει. Περιχύνεις την κρέμα πάνω από τα μήλα. Κτυπάς τα ασπράδια με την ζάχαρη αχνη και τη βανίλια να γίνουν μαρέγκα. Βάζεις τη μαρέγκα πάνω από την κρέμα και γαρνίρεις με αμυγδαλοκουννες. Ψήνεις στο γκριλ του φουρνου για λιγα λεπτακια.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία