εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ γλυκο | ψητα λαχανικα στο τηγανι | γλυκα ψυγειου εκμεκ | ψητα λαχανικα δρισκας | εκμεκ καταιφι παρλιαρου | ψητες μελιτζανες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γλυφιτζουρια

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/glifitzouria.html

Οδηγιες

Για μικρά και μεγάλα παιδιά! Αφιερωμένα στη Φουντουκίτσα! Τι χρειαζόμαστε: 3 κούπες ζάχαρη 1/3 κούπας γλυκόζη 1/4 κουταλάκι κρεμόριο 1 1/2 κούπα νερό 10 - 15 σταγόνες άρωμα φράουλας (ή οποιοδήποτε άρωμα σας αρέσει) λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής καλαμάκια Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το κρεμόριο και το νερό. Το βάζουμε στη φωτιά χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου. Αφήνουμε την καραμέλα να βράσει μέχρι να πάει στους 155 βαθμούς κελσίου. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο κάνουμε το τεστ με το παγωμένο νερό. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη από την καραμέλα και την ρίχνουμε σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Αν η καραμέλα μας πήξει και γίνει σαν κουφετάκι τότε είναι έτοιμη. Αν όμως η καραμέλα απλώνει και διαλύεται στο νερό τότε θέλει κι άλλο δέσιμο. Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα ρίχνουμε μέσα το άρωμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας σε φορμάκια ειδικά για γλυφιτζουρια που έχουν εισδοχή για καλαμάκια ή το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά σε λαδόκολα και μετά βάζουμε τα καλαμάκια στρίβοντας τα στην καραμέλα για να καλυφτούν.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία