εκμεκ καταιφι βεφα | εκμεκ καταιφι δρισκας | ψητα λαχανικα στο τηγανι | εκμεκ καταιφι | ψητα λαχανικα δρισκας | εκμεκ γλυκο | γλυκα ψυγειου εκμεκ | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | kateifi me krema nistisimo
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κριθαροτο

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/kritharoto.html

Οδηγιες

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή, φτιάχνεται με τη διαδικασία του πιλαφιού αλλά με ρυθμό ριζότου. Τι χρειαζόμαστε: 400γρ ζωμός λαχανικών 250γρ κριθαράκι 1 μεσαίο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 μεγάλη τομάτα τριμμένη 200γρ φέτα 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας βούτυρο αλάτι- πιπέρι Ζεσταίνουμε το ζωμο. Σε βαριά φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τη μισή ποσότητα από το κριθαράκι. Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε και το υπόλοιπο ώστε να έχουμε δύο χρώματα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι και θυμάρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό ζωμό στο κριθαράκι και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά) βάζουμε πιπέρι, το βούτυρο για να γυαλίσει και στο τέλος τη φέτα. Καλύπτουμε με πετσέτα για να μην στεγνώσει και το σερβίρουμε ζεστό.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία