εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | κοτοπουλο με κοκκινη σαλτσα | ψητα λαχανικα στο τηγανι | εκμεκ γλυκο | γλυκα ψυγειου εκμεκ | συνταγες με τορτελινια τυριου | ψητα λαχανικα δρισκας
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αγκιναρες γεμιστες

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/agkinares-gemistes.html

Οδηγιες

Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσετε τις αγκινάρες. Τι χρειαζόμαστε: 12 πάτους αγκινάρας, φρέσκους ή κατεψυγμένους χυμό 1 λεμονιού 1/2 φλ. βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κιλό κιμά 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ντομάτα ψιλοκομμένη αλάτι, πιπέρι 1/2 φλ. άσπρο ξηρό κρασί 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο 1 κ.σ. γαλέτα 1 δόση μπεσαμέλ τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα Αν έχετε πάρει φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζετε. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο, ώστε να τις σκεπάζει. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το αλάτι και τις βράζετε για 20' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε, τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τον κιμά για 5' περίπου. Ρίχνετε το κρασί, τη ντομάτα και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη γέμιση να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου. Κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά, την αφήνετε λίγο να κρυώσει, ρίχνετε το αβγό και τη γαλέτα και τα ανακατεύετε καλά. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ Γεμίζετε με τη γέμιση τις αγκινάρες, τις καλύπτετε με μπεσαμέλ και τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Ψήνετε τις αγκινάρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30' περίπου ή μέχρι να γκρατιναριστούν.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία