γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αρνακι φουρνου με πιλαφι οριενταλ

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/arnaki-fournou-me-pilafi-oriental.html

Οδηγιες

Η συνταγή αυτή είναι από το εστιατόριο "Πριγκηπονήσια" και δημοσιεύθηκε στο βιβλίο "72 Σεφ της Θεσσαλονίκης προτείνουν". Την έχω κάνει πολλές φορές σε τραπέζι για φίλους. Τι χρειαζόμαστε: Για το αρνάκι 1 1/2 κιλό αρνάκι μπουτάκι 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λίγο σέλινο 2 καρότα ψιλοκομμένα αλάτι - πιπέρι ρίγανη 1/2 ποτήρι κρασί 1/2 ποτήρι νερό χυμός από 1 λεμόνι 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα Για τη συκωταριά 500 γραμ. αρνίσια συκωταριά 1 κουταλιά σούπας βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ποτήρι κρασί άνηθος αλάτι - πιπέρι Για το πιλάφι 500 γραμ. ρύζι σπυρωτό 1 λίτρο νερό 3 κουταλιές σούπας βούτυρο αλάτι - πιπέρι 1 φλυτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας 1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα σε σκόνη 1 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι σε σκονη λίγος άνηθος Τυλίγουμε το αρνάκι στο αλουμινόχαρτο με όλα του τα υλικά και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά. Σωτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και ρίχνουμε τη συκωταριά να ροδίσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άθηθο και σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί. Την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτα. Σωτάρουμε το ρύζι στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Αφού ροδίσει ρίχνουμε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το πιλάφι να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και πριν τραβήξει το νερό του, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της συκωταριάς. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το μίγμα ρυζιού και συκωταριάς σε ταψάκι και προσθέτουμε το αρνάκι με όλα τα υλικά του. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία