γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | μαυροματικα σαλατα | μαυροματικα | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | σαλατα μαυροματικα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τσουρεκια στον αρτοπαρασκευαστη

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsourekia-ston-artoparaskeiasti.html

Οδηγιες

Η συνταγή μου προέκυψε κατά λάθος! Έφτιαχνα κάποια άλλη συνταγή και έκανα λάθος στην ποσότητα του βουτύρου. Το αποτέλεσμα μου άρεσε και την καθιέρωσα. Τα τσουρέκια γίνονται αφράτα με ίνες! Τι χρειαζόμαστε: 125 γρ. βούτυρο φρέσκο 1 ποτήρι γάλα 200 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ. μαστίχα 1/2 κ.γ. αλάτι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 3 αυγά 5 κούπες αλεύρι για τσουρέκια ή κίτρινο σκληρό 1 αυγό για άλειμμα Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο να λιώσει. Να μη βράσει. Το βάζουμε στη φόρμα του αρτοπαρασκευαστή. Τρίβουμε στο multi τη μαστίχα με λίγη από τη ζάχαρη. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη στη φόρμα του αρτοπαρασκευαστή. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.(αλάτι,αλεύρι,μαγιά,αυγά,μαστίχα) Ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμες Αυτό το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα. Όταν τελειώσει θα αφήσουμε ακόμη μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη μας. Μετά πλάθουμε 2 μεγάλα ή 3 μικρότερα τσουρέκια που τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος 1 ώρα ακόμη (εγώ θερμαίνω τον φούρνο στους 50 βαθμούς τον σβήνω και βάζω τα τσουρέκια). Τα αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου 30 με 40 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν καλά.

Διαβαστε τη συνταγη στο sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sintagespareas.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία