γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τας Κεμπαπ

Πηγή: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5347&Itemid=49

Οδηγιες

Η λέξη "τας" είναι παλιά τούρκικη λέξη για την κατσαρόλα, δηλαδή "τας κεμπάπ"σημαίνει "κεμπάπ στην κατσαρόλα". Είναι το πρώτο φαγητό που έμαθα να μαγειρεύω, κατέληξα στα μπαχαρικά του μετά από πολλές δοκιμές και ιδέες από βιβλία και μερακλήδες μάγειρες. Υλικά : 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας 250 γρ. πολτό ντομάτας (χωρίς ζάχαρη) 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα 2 κουταλάκια ρίγανη 3 δαφνόφυλλα 1 κουταλάκι θυμάρι 1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο 1/2 κουταλάκι κανέλα 1 κουταλάκι μπαχάρι σε κόκκους αλάτι, πιπέρι κατά βούληση 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρέας για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζουμε 1 κουταλάκι ρίγανη και την πάπρικα και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας και ανακατεύουμε με το κρέας. Προσθέτουμε την πιπεριά, την υπόλοιπη ρίγανη και τα άλλα μπαχαρικά και νερό ίσα ίσα να σκεπάζει καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πότε πότε. Μόλις μείνει 1 δάχτυλο σάλτσα, είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα. Στην Τουρκία μερικές φορές μαζί με το κρέας προσθέτουν φουντίτσες από κουνουπίδι. Το φαγητό ταιριάζει πολύ και με πουρέ μελιτζάνας. Όταν σερβίρεται πάνω σε ένα στρώμα από μελιτζανοπουρέ λέγεται "χουνκιάρ μπεγιεντί", δηλαδή "άρεσε στο σουλτάνο". Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 5022 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (2)

Διαβαστε τη συνταγη στο greekmasa.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekmasa.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία