εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | γλυκα ψυγειου εκμεκ | εκμεκ καταιφι παρλιαρου | χαλβας πολιτικος συνταγη | ψητες μελιτζανες | ελληνικος χαλβας συνταγη | σαλτσα κοτοπουλο | μους απο χαλβα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σαμαλι Πολιτικο

Πηγή: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2903&Itemid=49

Οδηγιες

Η συνταγη αυτη ειναι της Βεφας Αλεξιαδου με καποια δικα μου στοιχεια και ειναι πολυ νοστιμη!Δοκιμαστε τη μαζι με παγωτο καιμακι!! Υλικά 2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα γιαούρτι 1 κουταλάκι σόδα 1/4 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη 2 βανιλιες 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ λιγο αμυγδαλακι φιλε 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο(κατα προτιμηση lurpak) για το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 1 1/4 κούπας νερό 1/3 κούπας γλυκόζη 2 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 βανίλια λιγη μαστίχα στη μυτη απο το κουταλακι κοπανισμένη Εκτέλεση Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, το άρωμα και το μπέικιν πάουντερ. Σ' ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σόδα και ρίξτε το μέσα στο μίγμα του σιμιγδαλιού. Ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι, ώσπου να υγρανθεί καλά όλο το σιμιγδάλι. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 28x38 εκ. ή στρογγυλό με διάμετρο 35 εκ. και στρώστε την επιφάνεια με υγρή σπάτουλα. Αφήστε το να σταθεί 2-3 ώρες, να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Κόψτε το με μαχαίρι σε κομμάτια και πασπαλιστε με αμυγδαλακι Ψήστε το γλύκισμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 35'-40', να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Στο μεταξύ, βάλτε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και βράστε τα 5'. Βγάλτε το γλύκισμα από το φούρνο και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε την επιφάνεια με το βούτυρο. Περιχύστε το γλύκισμα με το σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και βγάλτε τα κομμάτια σε πιατέλα. Φυλάξτε το σάμαλι σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει. Σερβιρετε με παγωτο καιμακι!! Προσοχη στην ποσοτητα της μαστιχας γιατι αν βαλετε πολυ το γλυκο πικριζει.Εγω σιροπιασα σε κρυο γλυκο με ζεστο σιροπι και εγινε εξισου καλο απλα πρεπει να σταθει το γλυκο ολο το βραδυ για να το τραβηξει . Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (30) | Εμφανίσεις: 18644 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (13)

Διαβαστε τη συνταγη στο greekmasa.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekmasa.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία