παντζαροσαλάτα με σκορδο | φιλετακια στο φουρνο | φαβα ακης | οσομπουκο βραστο | ζυμη για πιτσα με βουτυρο και γαλα | glaso sokolatas me gala | γλυκα με γιαουρτι | χορινο φιλετο γεμιστο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γλυκα

Βρέθηκαν 39 συνταγές

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Κέικ με Πετιμέζι και Καρύδια

Το πετιμέζι, το παχύρρευστο, αρχαίο γλυκαντικό που παράγεται με το βράσιμο του μούστου, είναι πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Για αιώνες ήταν,[...]

Πηγή: helengrblog.blogspot.gr

Σουτζούκια με πετιμέζι και μουσταλευριά !!!

Σουτζούκια με πετιμέζι και μουσταλευριά !!!Ακολουθώντας την παράδοση κάθε χρόνο!!! Συνταγή: Τρεις κουπες μετριες πετιμεζι τρεις κουπες νερο να γινει χλιαρό[...]

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr
Μουσταλευριά: το έδεσμα του Σεπτέμβρη

Χτες είχαμε τρύγο... «Είχαμε» σημαίνει ότι τρυγάνε γονείς και θείοι με τους εργάτες τα αμπελάκια των παππούδων, συνθλίβουν τον καρπό και πλένουν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μουσταλευριά: το γλύκισμα του Σεπτέμβρη

Χτες είχαμε τρύγο... «Είχαμε» σημαίνει ότι τρυγάνε γονείς και θείοι με τους εργάτες τα αμπελάκια των παππούδων, συνθλίβουν τον καρπό και πλένουν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κέικ με πετιμέζι

Η εποχή του τρύγου τελειώνει και σύντομα θα βρεις μούστο για απολαυστική μουσταλευριά και πετιμέζι . Με το σιρόπι λοιπόν του σταφυλιού ετοιμάζουμε αρωματικό[...]

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html
Μούστος-πετιμέζι-σταφύλια

Στην σημερινή μας ανάρτηση συγκεντρώσαμε όλες τις αναρτήσεις μας τις σχετικές με τα σταφύλια. Έτσι θα ξαναθυμηθούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο[...]

Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr
Πετιμέζι

Το σιρόπι από τα σταφύλια είναι ένα υλικό που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε δεκάδες συνταγές. Γι' αυτό, τώρα που τα σταφύλια είναι σε αφθονία, προμηθεύσου[...]

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html
Μούστος - Πετιμέζι - ολόκληρη η διαδικασία

Μούστος είναι ο χυμός που παίρνουμε όταν στύψουμε και λιώσουμε τα σταφύλια. Πετιμέζι είναι ο παχύρρευστος, συμπυκνωμένος χυμός με ωραία γλυκιά και ελαφρώς ξινή[...]

Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr
Πετιμέζι, αυτός ο γλυκός άγνωστος

Το πετιμέζι, το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο, το βρίσκουμε σε περιοχές της Ελλάδας που παράγεται κρασί Για την Ιστορία O Αθήναιος[...]

Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr
Τρύγος και .... σπιτικός μούστος

Θέλετε να σας πω τι κάναμε τα σταφυλάκια από την κληματαριά μας ??? Τα μαζέψαμε όλα από τον φράχτη που είχε κλαδώσει το συγκεκριμένο κλίμα και όπως βλέπετε[...]

Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr
Πετιμέζι

Πολύτιμο, δυσεύρετο, άλλο ένα φάρμακο που παρασκευάζεται στο σπίτι με υλικά από τη φύση. Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού μου όπως και σε πολλά άλλα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κιοφτέρια   και σουτζούκια

Ή κεφτέρια και κρεμανταλιές Αν και η μουσταλευριά είναι το γλυκό του Σεπτέμβρη, τα παράγωγά της είναι εκλεκτά χειμωνιάτικα κεράσματα .Αυτή την εποχή οι[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μελαχρινό

Η περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με απογευματινό καφεδάκι σε φίλη. Σε μια υπέροχη αυλή (και μια εξίσου υπέροχη κουζίνα κλαψ-ζηλεύω), ήπιαμε το καφεδάκι μας και τα[...]

Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr
Πετιμέζι | Συνταγή | Argiro.gr

μούστος στάχτη Εκτέλεση Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.σ. στάχτη από καθαρό ξύλο –όχι κάρβουνα!–, ή 1 κ.σ. ασπριά (ασπρόχωμα). Έτσι[...]

Πηγή: argiro.gr
Μούστος και...Μουσταλευριά!

Μούστος- μουσταλευριά. Υλικά: 8 κιλά μούστο 12 κουταλιές στάχτη 1,1/4 της κούπας αλεύρι Κανέλα Καρυδόψιχα χοντροκομμένη Σουσάμι Εκτέλεση: Βάζουμε τη στάχτη σε[...]

Πηγή: manitarosyntages.blogspot.gr
Μούστος – Πετιμέζι

Υλικά Χυμός από κόκκινα σταφύλια 1 φλιτζανάκι στάχτη από ξύλα Εκτέλεση Στραγγίζω σε μια κατσαρόλα χυμό από κόκκινα σταφύλια ώστε να αφαιρεθούν τα κουκούτσια[...]

Πηγή: magiacook.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy