εκμεκ καταιφι βεφα | εκμεκ πολιτικο | εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | ψητα λαχανικα στο τηγανι | εκμεκ κανταιφι συνταγη παρλιαρος | εκμεκ γλυκο | συνταγη μαυροματικα σαλάτα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ!!!

Πηγή: http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.ru/2012/10/blog-post_14.html

Οδηγιες

Ειναι απο τα κουλουρακια που δεν μπορεις να σταματησεις στο ενα. Συνοδευουν τελεια τον καφε και το τσαι μας. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ!!! ΥΛΙΚΑ 2½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί ½ φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα 1 κ.γλ. γαρύφαλλο 1 πορτοκάλι (ξύσμα) 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής 1 κιλό αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο όσο σηκώσει 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική ½ φλ. τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τ' ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό. Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια. Πλάθουμε σε πλεξίδα. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄. ΥΓ: Μπορειτε να φτιαξετε διαφορα σχεδια με κουπ πατ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου Ετικέτες ΖΥΜΕΣ , ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ-ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ-ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

Διαβαστε τη συνταγη στο nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία