εκμεκ καταιφι δρισκας | κοτοπουλο με κοκκινη σαλτσα | εκμεκ γλυκο | ψητα λαχανικα στο τηγανι | συνταγες με τορτελινια τυριου | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | ψητα λαχανικα δρισκας
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ

Πηγή: http://thatseat.blogspot.ru/2012/12/blog-post_31.html

Οδηγιες

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!! Το 2012 φεύγει και όλοι κάνουν τον προσωπικό τους απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε. Δεν ξέρω για σας αλλά για μένα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το 2012 ήταν μεγάλη επιτυχία καθώς εκπληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της ζωής μου, αυτό της μητρότητας. Για να δούμε τώρα τι επιφυλάσσει το 2013.... Είμαι σίγουρη ότι όλοι σήμερα θα αναρτήσετε βασιλόπιτες αλλά εγώ θα κάνω τη διαφορά! Η σημερινή μου ανάρτηση μπορεί να μη σας φαίνεται ιδιαίτερα γιορτινή για μένα όμως το ρολό κιμά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές των παιδικών μου χρόνων. Δεν ξέρω γιατί αλλά στα οικογενειακά τραπεζώματα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπήρχε πάντα στο τραπέζι ένα ρολό μαζί με τα υπόλοιπα εδέσματα (τα οποία έφταναν για έναν λόχο, γιατί σαν κλασικοί Έλληνες θέλουμε πρώτα να χορταίνει το μάτι!). Θέλησα λοιπόν να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση και να μαγειρέψω εγώ φέτος το δικό μου ρολό για να ευχαριστήσω τους αγαπημένους μου. ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι 1 αβγό ωμό και 3 βρασμένα 3 φέτες ψωμί 1 κουτ. γλυκού πάπρικα 1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη αλάτι, πιπέρι 1 ματσάκι βασιλικό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 φέτες καπνιστό κασέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί με το βασιλικό το σκόρδο και την πάπρικα μέχρι το ψωμί να γίνει ψίχουλα. Το ρίχνουμε έπειτα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα βρασμένα αβγά και το κασέρι και ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους. Στη συνέχεια παίρνουμε βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει τυλιγμένο το ρολό. Τοποθετούμε πάνω το μισό κιμά. Κατά μήκος του προσθέτουμε τα βρασμένα αβγά και το κασέρι. Από πάνω βάζουμε και τον υπόλοιπο κιμά και διπλώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου πιέζοντας ώστε να περικλείσει ο κιμάς τα αβγά και τα κασέρια και να γίνει ρολό. Βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα. ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑΚΙΑ!! ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!! 

Διαβαστε τη συνταγη στο thatseat.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το thatseat.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία