γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | μαυροματικα σαλατα | μαυροματικα | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | συνταγες γαυρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπακαλιαρος μπιανκο

Πηγή: http://www.chefoulis.gr/%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%ba%ce%bf/

Οδηγιες

Υλικά Μπακαλιάρος σε φέτες 10 φέτες Πατάτες 1 κιλό Σκόρδο 5 σκελίδες Νερό 250 γρ. Χυμό λεμονιού από 1 1/2 λεμόνι Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού Μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κουταλιές της σούπας Πιπέρι λευκό Νερό Ελαιόλαδο 200 γρ. Οδηγίες Πλένουμε τον μπακαλιάρο πολύ καλά και τον βάζουμε  σε ένα μπολ με αρκετό  νερό με το δέρμα προς τα πάνω για να ξαλμυριστεί.Το αφήνουμε για 2 μέρες, αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα. Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να υπάρχει βάρος. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε καθαρίσει, πλύνει  και κόψει στρογγυλές. Τις σοτάρουμε περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να κάνουν μια μικρή κρούστα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο που το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Δεν πρέπει να ψηθεί πολύ ούτε να μαυρίσει γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μπακαλιάρο με το δέρμα προς τα πάνω, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Δεν ανακατεύουμε απλώς κουνάμε την κατσαρόλα και την μισοσκεπάζουμε με το καπάκι της. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αν ο μπακαλιάρος μας φαίνεται ότι είναι βρασμένος τον βγάζουμε και αφήνουμε τις πατάτες να συνεχίσουν να βράζουν. Τέλος προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι , τα μυρωδικά και κουνάμε την κατσαρόλα για να πάνε παντού. Αφήνουμε την κατσαρόλα όπως είναι στην θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά για να  αναμειχθούν τα αρώματα και σερβίρουμε.

Διαβαστε τη συνταγη στο chefoulis.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Ευκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το chefoulis.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Ευκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία