εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ γλυκο | κοτοπουλο με κοκκινη σαλτσα | ψητα λαχανικα στο τηγανι | ψητα λαχανικα δρισκας | συνταγες με τορτελινια τυριου
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΙΧΤΗΣ!!!!

Πηγή: http://thegastrin.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8500.html

Οδηγιες

ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΙΧΤΗΣ!!!! Μία πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών που αντικαθιστά πλήρως το κρέας...η φίλη μας "Άπαιχτη" τα μαγείρεψε στο φούρνο, τα φωτογράφισε και μας έστειλε το υλικό της...Σ' ευχαριστούμε θερμά!!! θα χρειαστούμε τα εξής: 500 γρ. ρεβύθια, 4 μεγάλα κρεμμύδια, σελινο και σελινόριζα, 1 πιπεριά ψιλοκομμένη 1 μεγάλο καρότο, λίγο ρίγανη ή θυμάρι, λίγο κρόκο Κοζάνης, 4-5 κόκκους μπαχάρι, κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, αλάτι, 2 κουτ γλυκού μουστάρδα, χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι ½ φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένο διαδικασία Μουσκεύουμε από βραδύς τα ρεβύθια σε νερό και χοντρό αλάτι. Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε πυρέξ ή σε γάστρα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Κρατάμε 1,5 ποτήρι από το ζωμό τους και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη σελινόριζα, την πιπεριά , το καρότο, τον κρόκο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και βράζουμε για 5 λεπτάκια. Περιχύνουμε το μείγμα στα ρεβύθια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι. Τα ψήνουμε περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να χυλώσουν τα ρεβύθια. Στο τέλος αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού το σκόρδο και το λάδι . Περιχύνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε αν θέλουμε για 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρουν χρώμα ή συνεχίζουμε το ψήσιμο κανονικά για άλλα 10΄. Η άπαιχτη το έκανε τέλειο. Ελπίζω κι εσείς. Ταιριάζει απόλυτα με φάβα αλοιφή. Αυτό όμως θα το αναμένετε, διότι η άπαιχτη έχει πολλές δουλειές. και κάτι...ακόμη Ευπρόσδεκτες από όλους σας οι συνταγές που ναι μεν βασίζονται στην υγιεινή διατροφή και στο σωστό τρόπο μαγειρέματος, αλλά συνδυάζουν και την απόλυτη γεύση. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Διαβαστε τη συνταγη στο thegastrin.blogspot.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το thegastrin.blogspot.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία