ψητα λαχανικα αργυρω | ψητα λαχανικα συνταγη | φασολια μαυροματικα σαλατα | σαλάτα με μαυρομάτικα | γαυρος συνταγη | ψητα λαχανικα στο τηγανι | κοτοπουλο με καπιρα | συνταγη κοτοπουλο παρμεζανα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τσουρεκια

Πηγή: http://eleniscooking.blogspot.gr/2012/04/blog-post_11.html

Οδηγιες

Υλικά : 1 κιλό αλέυρι για τσουρέκια ( δυνατό ) ίσως και λίγο παραπάνω αν χρειστεί 220 γρ. βούτυρο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια(σε θερμοκρασία δωματίου) 1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο χλιαρό προς ζεστό 1 ποτήρι νερού ζάχαρη + 2 κουταλιές σούπας επιπλέον 5 μεγάλα αυγά ή 6 μικρά + 1 για επάλειψη σε θερμοκρασία δωματίου 100γρ. φρέσκια μαγιά ή 50γρ. φρέσκια και 2 φακελάκια ξερή μαγιά Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι ½ κουταλάκι γλυκού μαστίχα σκόνη 2 κουταλάκια γλυκού κοφτά μαχλέπι σκόνη ½ κουταλάκι γλυκού κακουλέ σκόνη Αμύγδαλα φιλέ για διακόσμιση Εκτέλεση: 1.Βάζουμε σε μία λεκάνη (κουζίνας) το γάλα, τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η μαγιά. Προσθέτουμε 1 κούπα από το αλεύρι, ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζουμε τη λεκάνη πρώτα με μια διαφανή μεμβράνη και έπειτα με μια κουβέρτα. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά. 2. Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπάμε με το μίξερ για 5-6 λεπτά και όταν προσθέσουμε το χυλό χτυπάμε με σύρμα . Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας για ώρα καλά. Ρίχνουμε τα κομματάκια με το βούτυρο και ζυμώνουμε ώσπου να ενσωματωθεί στο μίγμα και να απορροφηθεί τελείως. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλά απο τα τοιχώματα της λεκάνης και τα χέρια. Σκεπάζουμε πάλι τη λεκάνη με διαφανή μεβράνη και έπειτα με μια κουβέρτα. Αφήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη.(Θα τριπλασιαστεί σε όγκο) 3.Παίρνουμε ποσότητες ζύμης ανάλογα με το πόσα τσουρέκια θέλουμε να φτιάξουμε και σε μία επιφάνεια πλάθουμε κορδόνια για να κάνουμε πλεξούδες ή οποιοδήποτε άλλο σχέδιο. Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν πολύ. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 50 βαθμούς C για 20 λεπτά να φουσκώσουν ξανά. 4. Χτυπάμε το αυγό. Περνάμε με ένα πινέλο αυγό τα τσουρέκια και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170 Ο για 15-20-25 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθός τους. Καλή Επιτυχία!!! Με αυτή μου την ανάρτηση σας χαιρετώ προς το παρόν είναι η τελευταία μου συνταγή για το φετινό Πάσχα, θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα με νέες συνταγές!!! Τα τσουρέκια τρώγονται όλο το χρόνο και όχι μόνο το Πάσχα που σίγουρα έχουν την τιμητική τους! Μόλις κρυώσουν καλά τυλίξτε τα με διαφανή μεμβράνη για να μη στεγνώσουν. Διατηρούνται για καιρό στη κατάψυξη αν θέλετε.Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να φτιάξουμε και να πετύχουμε τσουρέκια στο σπίτι αλλά όλα γίνονται με υπομονή και θέληση! Η συνταγή αυτή είναι η αγαπημένη μου γιατί είναι της μητέρας μου δεν την έχω αλλάξει εδώ και χρόνια, μου αρέσει πολύ και μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια! Γίνονται 2 μεγάλα ή 4 μεσαία ή 6 μικρά τσουρέκια. Θα τα πούμε ξανά την επόμενη εβδομάδα καλή ξεκούραση να περάσετε όμορφα!!!!!!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Φιλικά, Ελένη

Διαβαστε τη συνταγη στο eleniscooking.blogspot.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το eleniscooking.blogspot.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία