σολωμος στο φουρνο | μπουγατσα με κρεμα παρλιαρος | μπροκολοσουφλε | συνταγες παγωτα μιλφειγ | πελτε ντοματας αργυρω | συνταγες για αρακα κοκκινιστο | ινδικο φαγητο σπανακι πατατες καρυ
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μοσχαρι λεμονατο στην κατσαρολα

Πηγή: http://www.icookgreek.com/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/item/%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B1

Οδηγιες

Υλικά μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα): 600 γρ., κομμένο σε κυβάκια καρότο: 1, καθαρισμένο μανιτάρια αποξηραμένα: 10 κρεμμύδι ξερό: 1 γαρίφαλο:1 μυρωδικά: 1 δεματάκι (θυμάρι, μαϊντανό, σέλινο, δάφνη) κρεμμύδι φρέσκο: 1 σκόρδο:1 σκελίδα λευκό ξηρό κρασί: 1 ποτήρι ζωμό κρέατος: 1/2 λίτρο ελαιόλαδο: 1 κουταλιά της σούπας αυγό: 1 (ο κρόκος του) μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος κρέμα γάλακτος: 2 κουταλιές της σούπας αλάτι πιπέρι: λίγο Για τη βελουτέ σάλτσα αλεύρι: 10 γρ. βούτυρο: 10 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα: 2 λεμόνι: το ξύσμα του χυμός λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση Σε μια στενή και ψηλή κατσαρόλα βάζετε να πάρει βράση το κρασί με το ζωμό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, (ολόκληρο καθαρισμένο, στο οποίο θα έχετε καρφώσει το γαρίφαλο), το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πιπέρι και το αρωματικό δεματάκι (το φτιάχνετε, δένοντας μαζί τα μυρωδικά με κλωστή). Αφήνετε να βράσουν για μερικά λεπτά, προσθέτετε το κρέας, αλατίζετε και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Στραγγίζετε το κρέας και αφαιρείτε τα λαχανικά και το δεματάκι με τα αρωματικά. Βάζετε το κρέας σε ένα τηγάνι με μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό και το διατηρείτε ζεστό. Από το ζωμό που περισσεύει, μετράτε 200 γρ., και τα βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι με το σκόρδο και σοτάρετε για 10' περίπου τα μανιτάρια, τα αλατίζετε μετά από 2'-3' σοταρίσματος. Σε ένα μιρκό κατσαρολάκι ετοιμάζετε τη σάλτσα βελουτέ. Λιώνετε το βούτυρο, ενσωματώνετε το κοσκινισμένο αλεύρι, τα αποξηραμένα μανιτάρια και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά -σιγά το ζεστό ζωμό που έχετε κρατήσει, ανακατεύοντας με δύναμη για να μη σβολιάσει. Στη συνέχεια βάζετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά για άλλα 10' ανακατεύοντας συχνά. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη την αρωματίζετε με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και αφαιρείτε τα ξερά μανιτάρια. Περιχύνετε με τη σάλτσα το κρέας στην άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε τα σοταρισμενα μανιτάρια και τα αφήνετε όλα να πάρουν γεύση για 5'-6' ανακατεύοντας με προσοχή. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον κρόκο που έχετε ανακατέψει με την κρέμα γάλακτος και αφήνετε τη σάλτσα με το κρέας σε σιγανή φωτιά (χωρίς όμως να βράσει), για να δέσει και να γίνει πιο πηκτή. Σερβίρετε το κρέας, το πασπαλίζετε με μαϊντανό και αν θέλετε, με σοταρισμένα καρότα.

Διαβαστε τη συνταγη στο icookgreek.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το icookgreek.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία