banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο 500 gr
  • ½ κιλό μοσχαράκι σε μικρά κομματάκια
  • 10 μανιτάρια φρέσκα μικρά
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες σε κυβάκια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
  • 4 σταγόνες Tabasco
  • κανέλλα
  • δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. ιταλικό ζωμό πικάντικο
  • (αλλά επειδή εγώ το έφερα από την Ιταλία και δεν υπάρχει εδώ - πελτέ ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • αλάτι (όσο θέλουμε)
  • πιπέρι (επίσης όσο θέλουμε)
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι, μισή από την κούπα ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά, προσθέτουμε τα κομματάκια μοσχαριού και τα ανακατεύουμε έως ότου πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια μας ολόκληρα, την κανέλλα, λίγο δεντρολίβανο, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα, μαζί με τη σκόνη μουστάρδας και τον πελτέ ντομάτας, τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα μας τα υλικά και τα σβήνουμε με το σφηνάκι κόκκινο κρασί.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουνε για τουλάχιστον 25-30 λεπτά μέχρι το κρέας μας να μαλακώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι, το αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί (μέχρι να πάρει χρώμα) και προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, και προσέχουμε να μην μας κολλήσουμε, γι΄ αυτό προσθέτουμε λίγο νεράκι, τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε την υπόλοιπη μισή κούπα ελαιόλαδο, και όλο μας το φαγητό. Το ανακατεύουμε ελαφρά, βάζουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς κελσίου για 35-45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) να ψηθεί καλά. Αν δούμε ότι το νερό τελειώνει προσθέτουμε λίγο.

Αφού γίνει το φαγητό μας, το βγάζουμε από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτάκια, έως ότου λιώσει το τυράκια μας, και το σερβίρουμε ζεστό.

** Το συνοδεύουμε με καροτάκια baby (μπεμπέ) και μερικούς κόκκους πιπεριού.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • καρότο
  • μουστάρδα
  • κρασί
  • μανιτάρι
  • ταμπάσκο
  • παρμεζάνα
  • λάχανο
  • μοσχάρι
  • δέντρολιβανο
  • κριθαράκι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • καρότο
  • μουστάρδα
  • κρασί
  • μανιτάρι
  • ταμπάσκο
  • παρμεζάνα
  • λάχανο
  • μοσχάρι
  • δέντρολιβανο
  • κριθαράκι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία