τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Χοιρινο κοτσι στη γαστρα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 2 άτομα):

Για το κότσι:

  • 1 χοιρινό κότσι (περίπου 1 κιλό)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
  • αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού
Για τον πουρέ πατάτας και καρότου (συνοδευτικό):
  • 3 πατάτες μεγαλούτσικες
  • 3 καρότα μεγάλα
  • αλάτι - πιπέρι - λίγο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. από το ζουμί του φαγητού
  • τα 5 σκόρδα της γάστρας
Για το μαρινάρισμα:
  • αλάτι - πιπέρι
  • σκόνη μουστάρδας
  • μπύρα για μαρινάρισμα
  • 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή μας, πλένοντας καλά το κότσι του χοιρινού μας. Το στεγνώνουμε και το χαράζουμε.

Το βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και το γεμίζουμε με μπύρα μέχρι να σκεπαστεί (αν δεν σκεπαστεί πολύ καλά, όπως εμένα, απλά το γυρίζουμε σταδιακά). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόνη μουστάρδας και 2 φύλλα δάφνης.

Αφήνουμε το κότσι να μαριναριστεί 12 ώρες ή μία ολόκληρη νύχτα, αναποδογυρίζοντας το συχνά.

Το βγάζουμε από τη μπύρα πετάμε την μαρινάδα και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Στο πάτο της γάστρας βάζουμε κλωναράκια δεντρολίβανου, τοποθετούμε από πάνω το κότσι μας, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο μας, χυμό από ένα λεμόνι, ένα κύβο λαχανικών (αφού το λιώσουμε σε ζεστό νερό) και λίγο ρίγανη και ένα κλωναράκι ακόμα δεντρολίβανο από πάνω.

Επίσης μέσα στη γάστρα βάζουμε και 5 σκελίδες σκόρδου χωρίς να τις καθαρίσουμε (ολόκληρες).

Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό στη γάστρα, ψήνεται με τα ζουμιά του.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία στους 160 βαθμούς κελσίου για 3,5 με 4 ώρες.

Το μυστικό του ψησίματος είναι να προθερμάνουμε πολύ καλά το φούρνο και γι' αυτό πριν τοποθετήσουμε τη γάστρα ανάβουμε στο φουλ το φούρνο και όταν βάλουμε τη γάστρα το χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας και καρότου. Καθαρίζουμε 3 πατάτες και 3 καρότα και τα βάζουμε να βράσουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ λίγο αλάτι.

Αφού βράσουνε, τα λιώνουμε όλα πολύ καλά να γίνουνε πουρές.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, και όταν γίνει το κότσι μας, 3 κουταλιές της σούπας από το ζουμί και τα 5 λιωμένα σκόρδα μας. Tα ανακατεύουμε πολύ καλά και ο πουρές μας είναι έτοιμος. Στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο φρέσκο πιπεράκι πάνω από τον πουρέ.

Όταν γίνει το κότσι μας και έχει ροδοκοκκινίσει καλά το βγάζουμε από το φούρνο .

Φτιάχνουμε μια συνοδευτική σάλτσα για το κρέας μας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ζουμί που έχει μέσα η γάστρα (κοινώς το κατακάθι), προσθέτουμε λίγο αλευράκι (μια κουταλιά της σούπας), λίγο κόκκινο κρασί και τα βράζουμε ελάχιστα να ανακατευτούνε τα υλικά και να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα μας.

Την περιχύνουμε πάνω από το κότσι μας ή την βάζουμε σε ένα πιατάκι συνοδευτική.

Είναι τώρα όλα έτοιμα να σερβιριστούν.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • καρότο
  • πατάτα
  • χοιρινό
  • μουστάρδα
  • ρίγανη
  • κρασί
  • δάφνες
  • λάχανο
  • δέντρολιβανο
  • κότσι
  • μπύρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία