εκμεκ καταιφι παρλιαρος | εκμεκ πολιτικο | εκμεκ καταιφι βεφα | εκμεκ παρλιαρος | εκμέκ κανταΐφι παρλιάρος | γλυκο εκμεκ | εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | γαυρος συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κουλουρι Θεσσαλονικης

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr/recipes/κουλουρι-θεσσαλονικης

Οδηγιες

1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 2 φακελακια μαγια 1/2 ποτηρι ελαιολαδο 1 ποτηρι λευκο γλυκο κρασι 1 κουταλια σουπας αλατι 1 1/2 κουταλια σουπας ζαχαρη 2 κουταλιες σουπας ταχινι 1 ποτηρι χλιαρο νερο και λιγο ακομη μπολικο σουσαμι Βαζουμε σε ενα μπωλ το αλευρι, την μαγια, την ζαχαρη, το αλατι και ανακατευουμε. Κανουμε μια λακουβα στη μεση και ριχνουμε το λαδι, το κρασι, το ταχινι και το νερο. Ζυμωνουμε μεχρι να γινει ομοιομορφη ζυμη. Σκεπαζουμε και το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει. Εγω το βαζω στο φουρνο που απο πριν τον εχω ζεστανει. Το αφηνουμε 1 ωρα. Μολις ειναι έτοιμο, το παταμε να φυγει ο αερας και πλαθουμε σε κορδονια. Ενωνουμε το καθε κορδονι και το βουταμε μεσα σε νερο και μετα στο σουσαμι. Τα αφηνουμε κανενα μισαωρο ξανα για να φουσκωσουν. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για μιση ωρα η και παραπανω. Εγω με αυτη τη ζυμη κανω και λαγανα.

Διαβαστε τη συνταγη στο cooktherapy.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το cooktherapy.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία