γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | συνταγες για γαυρο | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γριβαδι (Κυπρινος) στο φουρνο πλακι.

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Μια καταπληκτική και πεντανόστιμη συνταγή είναι Γριβάδι πλακί, δηλαδή μαγειρεμένο στο φούρνο σε ταψί.

Υλικά:

  • 1 έως 2 κιλά Γριβάδια (κομμένα σε φέτες 2-3 εκατοστών)
  • 1 κιλό κρεμμύδια φέτες
  • 1/2 κιλό πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1,5 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. λευκό κρασί
  • αρκετό αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:

Η απολέπιση γίνεται - αντίθετα από τα άλλα ψάρια - ως εξής: κρατώντας το από το κεφάλι, πιέζουμε τα λέπια με το μαχαίρι και τα σπρώχνουμε προς την ουρά. Μετά την απολέπιση, ανοίγουμε το ψάρι από την ράχη στα δύο (πετάλι). Καθαρίζουμε τα εντόσθια, πλένουμε καλά το ψάρι και το κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστών περίπου.

Βάζουμε τις φέτες του ψαριού σε ταψί.

Τις μαρινάρουμε με πολύ αλάτι και πάπρικα.

Στρώνουμε από πάνω όλα τα υλικά, με τελευταία στρώση το δυόσμο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 1,5-2 ώρες.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μαϊντανός
  • δυόσμος
  • κρασί
  • πάπρικα
  • σέλινο
  • εντόσθια

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • μαϊντανός
  • δυόσμος
  • κρασί
  • πάπρικα
  • σέλινο
  • εντόσθια

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία