εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ γλυκο | εκμεκ καταιφι παρλιαρου | κοφτο μακαρονακι με σαλτσα | εκμεκ κανταιφι συνταγη βεφα | πολιτικο εκμεκ | γλυκα ψυγειου εκμεκ
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Καρυδοπιτα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 10 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλιά κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/3 κούπας κονιάκ
Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • 3 - 4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας να αναμειχθεί.

Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν. Το ρίχνετε κουταλιά - κουταλιά στη μαρέγκα, ανακατεύοντας με προσοχή. Προσθέτετε το κονιάκ και τέλος, τα καρύδια.

3Βουτυρώνετε ένα ταψί 30 εκ. και αδειάζετε το μείγμα. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε κομμάτια.

Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι 3 - 4 λεπτά. Το ρίχνετε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό.

Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει και τη σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή τη φυλάτε σκεπασμένη στο ψυγείο.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • αυγό
  • κονιάκ
  • σιμιγδάλι
  • γαρύφαλλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Ναι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • αυγό
  • κονιάκ
  • σιμιγδάλι
  • γαρύφαλλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία