μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake συνταγη philadelphia | ευκολα καπκεικς | μπράουνις συνταγή ποτήρι | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ιταλικα λαζανια φουρνου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

Για τη μπεσαμέλ:

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 2 αυγά
  • μισό φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
Για τα λαζάνια φούρνου:
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 κ.σ. τοματοπολτό
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 500 γρ. λαζάνια
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά για 10 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το σέλινο, το καρότο, τις ντομάτες, τον τοματοπολτό, το αλατοπίπερο και το βασιλικό. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου.

Έχουμε, λοιπόν, χρόνο για να ετοιμάσουμε την κρέμα μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.(Προσοχή! Οταν χρησιμοποιούμε βούτυρο η φωτιά πότε να μην είναι πολύ δυνατή.) Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα πάρει ένα ευχάριστο κιτρινωπό-χρυσό χρώμα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μη σβολιάσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, το τυρί και δεν σταματάμε ούτε στιγμή να ανακατεύουμε!

Αφήνουμε τη μπεσαμέλ για λίγα λεπτά στην άκρη.

Βράζουμε τα λαζάνια σε κοχλαστό αλατισμένο νερό για 12 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Δεν μας μένει άλλο πάρα να "συναρμολογίσουμε" όσα έχουμε προετοιμάσει.

Σε ένα ορθογώνιο ταψί βάζουμε μια στρώση λαζάνια και τα σκεπάζουμε με τον κιμά και με λίγη από τη μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να γεμίσει το ταψί. Στο τέλος σκεπάζουμε με μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε φούρνο, που έχουμε προθερμάνει, στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • καρότο
  • αλεύρι
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • παρμεζάνα
  • λαζάνια
  • σέλινο
  • μοσχάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • καρότο
  • αλεύρι
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • παρμεζάνα
  • λαζάνια
  • σέλινο
  • μοσχάρι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία