banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σοκολατενιο κεικ-τουρτα με γεμιση ασπρης σοκολατας

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (συνταγή για ταψί 20 cm):

Για το κέικ-παντεσπάνι:

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γλασάρισμα:
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές αμερικάνικο καφέ (ή νες)
  • 50 γραμ. άσπρη σοκολάτα (προαιρετικά, για τη κατασκευή άσπρων διακοσμητικών) ή/και σαντιγύ
Εκτέλεση:

Κέικ/παντεσπάνι:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το βούτυρο και τη σοκολάτα λιωμένη.

Σχηματίζουμε σφιχτή μαρέγκα με τα ασπράδια των αυγών και την ανακατεύουμε με το μίγμα της σοκολάτας.

Σε βουτυρωμένο ταψί (20 cm) βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 3 ίσα οριζόντια κομμάτια.

Γέμιση:

Σε μπέν μαρί λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Γλάσο:

Λιώνουμε τη 2η κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με τον καφέ και το βούτυρο να σχηματιστεί ένα απαλό γυαλιστερό μίγμα και να διαλυθεί τελείως ο καφές. Αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:

Ενώνουμε τα κέικ βάζοντας εναλλάξ κέικ-γέμιση. Αν κάνετε με 3 κομμάτια η σειρά είναι: κέικ-μισή γέμιση-κέικ-υπόλοιπη γέμιση. Αν το κάνετε με 2, η σειρά είναι: κέικ-γέμιση-κέικ. Τέλος, απλώνουμε το γλάσο καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Αν θέλετε να φτιάξετε τα άσπρα διακοσμητικά απλά λιώνετε την άσπρη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα κορνέ με το εξάρτημα που έχει τη μικρή τρυπούλα. Σχηματίζετε ρολό με ένα κομμάτι χαρτί και με το κορνέ ρίχνετε τη σοκολάτα πάνω του. Αφήνετε να κρυώσει και τα αφαιρείτε από το ρολό.

Επίσης, μπορείτε να σχηματίσετε σχεδιάκια πάνω στη τούρτα ή με τη σοκολάτα ή με σαντιγύ με το κορνέ. Μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε και τα διακοσμητικά αλλά και να κάνετε σχεδιάκια με σαντιγύ. Στη διακόσμηση αφήνουμε τη φαντασία μας να δουλέψει.

Tips:

*Αν θέλετε να μοιάζει περισσότερο με κέικ, χρησιμοποιείτε τις παραπάνω αναλογίες γέμισης, ενώ αν θέλετε να μοιάζει περισσότερο με τούρτα μπορείτε ή να διπλασιάσετε τις αναλογίες ή αντί να κόψετε το κέικ σε 3 μέρη να το κόψετε σε 2.

**Προσοχή όταν κρυώνετε τα μίγματα σοκολάτας. Αν κρυώσουν πολύ η σοκολάτα θα αρχίσει να γίνεται στερεή και δεν θα απλώνεται!

***Αν χρησιμοποιήσετε νες καφέ, το μίγμα χρειάζετε καλύτερο ανακάτεμα για να μη μείνουν υπολείμματα!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • σαντιγή
  • αυγό
  • γλάσο
  • σοκολάτα
  • κουβερτούρα
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Ναι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • σαντιγή
  • αυγό
  • γλάσο
  • σοκολάτα
  • κουβερτούρα
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία