μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σοκολατενιο κεικ με σιροπι

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 1 μεγάλο ταψί:

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σοκολάτα σε σκόνη
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • κονιάκ κάτι λιγότερο από 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού καυτό νερό
  • 520 γρ. αλεύρι (φαρίνα)
  • 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 1/2 κουταλάκι baking powder
Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανοίγουμε το μάτι στο δυνατό και μετά από λίγο ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Μετά από λίγο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός όπως είναι στην κατσαρόλα για 5 λεπτάκια περίπου, να γίνουν ένα λείο σιρόπι. Από αυτό αφαιρούμε 1 μπρίκι σιρόπι, το οποίο θα ρίξουμε πάνω από το κέικ όταν ψηθεί. Το υπόλοιπο σιρόπι που έμεινε στην κατσαρόλα, το βάζουμε στο ψυγείο αν θέλουμε για 20-30 λεπτά ώστε, τα αυγά που θα ρίξουμε αργότερα, να μην κόψουν με το ζεστό σιρόπι.

Όση ώρα περιμένουμε μπορούμε να χτυπήσουμε τα αυγά σʼ ένα μπολ με το μίξερ, ώστε να τα έχουμε έτοιμα. Έπειτα από μισή ώρα περίπου, βγάζουμε την κατσαρόλα απʼ το ψυγείο, χτυπάμε το μίγμα για 2 λεπτάκια με το μίξερ γιατί έχει κάνει κρούστα στο ψυγείο και στη συνέχεια, καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το οποίο αν θέλουμε, έχουμε περάσει πρώτα από κόσκινο, μαζί με το baking powder, ώστε να αφρατέψει. Από πάνω ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά (ώστε να μην κόψουν με το ζεστό σιρόπι). Τα χτυπάμε με την πιο δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένας αφράτος χυλός.

Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο C. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και την βάζουμε λίγο στο ζεστό φούρνο να λιώσει το βούτυρο, το οποίο αλείφουμε λίγα λεπτάκια μετά με ένα πινελάκι. Έπειτα αλευρώνουμε τη φόρμα με κακάο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μόλις φτάσει ο φούρνος τη θερμοκρασία που θέλουμε, βάζουμε το κέικ μέσα για 40-50 λεπτά.

Πριν βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα, το τρυπάμε σε διάφορες μεριές του με οδοντογλυφίδα και όσο είναι ζεστό χύνουμε πάνω του τα 3/4 του μπρικιού με το σιρόπι που είχαμε προηγουμένως αφαιρέσει. Το αφήνουμε να το απορροφήσει, έπειτα ξεφορμάρουμε σε μεγάλη πιατέλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι από πάνω σαν γαρνιτούρα. (Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί αντί για φόρμα, γιατί αυτό το κέικ έχει πολύ σιρόπι, ώστε να μην μας χύνεται έξω από την πιατέλα).

Σημείωση: Δεν ξεχνώ, όταν ψήνω ένα κέικ στο φούρνο να βάζω μέσα και ένα πολύ μικρό, στρογγυλό ταψάκι με νερό, ώστε να υπάρχει υγρασία και να γίνει αφράτο το κέικ μου.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • κονιάκ
  • σοκολάτα
  • κακάο
  • φαρίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Ναι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • κονιάκ
  • σοκολάτα
  • κακάο
  • φαρίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία