μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Παστιτσιο Πικαντικο

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια τρυπητά ή πένες
  • αρκετό τυρί τριμμένο (εγώ προτιμώ ρεγκάτο ή κρητική γραβιέρα ή ιταλικό γκράνα παντάνο ή συνδυασμό των παραπάνω)
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
Για τον κιμά:
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα (πουμαρό ντε!)
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • λίγη πάπρικα
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 4 γαρύφαλλα
  • 3 μπαχάρια
  • 1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
  • μπόλικο κύμινο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
Για την μπεσαμέλ:
  • 1 λίτρο γάλα ελαφρύ
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά τριμμένο τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να είναι "αλ ντέντε", τα σουρώνουμε, τους βάζουμε λίγο λαδάκι να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι με τον κιμά και όταν ο τελευταίος πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Ανακατεύουμε καλά και σιγανεύουμε στο μέτριο τη φωτια.

Ρίχνουμε την κανέλα, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, μπόλικο κύμινο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και μετά σιγανεύουμε πολύ τη φωτιά. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει άλλα 10 με 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα πάνω σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Έπειτα ρίχνουμε λιγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην σβολιάσει και το αφήνουμε να βράσει.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι! (Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη μπεσαμέλ του εμπορίου και να προσθέσουμε τα μπαχαρικά και λίγο τριμένο τυρί.)

Στρώνουμε σε πυρέξ τα μισά μακαρόνια, τα ανακατεύουμε με τυρί και μετά στρώνουμε το 1/3 του κιμά.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια με τυρί όπως πριν και μετά όλο τον υπόλοιπο κιμά.

Βάζουμε μια στρώση τυρί, απλώνουμε ομοιόμορφα τη μπεσαμέλ, άλλη μια στρώση τυρί από πάνω και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • γραβιέρα
  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • μακαρόνια
  • πένες
  • γάλα
  • κύμινο
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • δάφνες
  • πάπρικα
  • πουμαρό
  • μαργαρίνη
  • μοσχάρι
  • γαρύφαλλο
  • ρεγγάτο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • γραβιέρα
  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • μακαρόνια
  • πένες
  • γάλα
  • κύμινο
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • δάφνες
  • πάπρικα
  • πουμαρό
  • μαργαρίνη
  • μοσχάρι
  • γαρύφαλλο
  • ρεγγάτο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία