γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | συνταγες για γαυρο | γαυρος στο φουρνο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | συνταγες γαυρος | gavros sto fourno
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Καρμποναρα φουρνου

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • μπέικον
  • τυρί ξυσμένο
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος
  • τυρί φέτες κομμένες τετράγωνες
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι για τα μακαρόνια
Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε τον κύβο και αφού διαλυθεί ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα σουρωνουμε εφόσον έχουν ψηθεί τόσο όσο αρέσει στον καθένα (υπόψιν θα ψηθούν και στο φούρνο) και μετά καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μακαρόνια.

Έπειτα σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο λάδι τηγανίζουμε το μπέικον ελαφρώς να ροδίσει,(να τα έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια) ρίχνουμε το μπέικον μέσα στα μακαρόνια και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα. Την περιχύνουμε στα μακαρόνια και ανακατεύομε.

Παίρνουμε ένα πυρέξ ταψί και ρίχνουμε ξυσμένο τυρί. Βάζουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε το υπόλοιπο ξυσμένο τυρί. Τέλος, στρώνουμε και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το τυρί που είναι κομμένο σε φέτες. Αν θέλουμε την επιφάνεια την αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μην καεί το τυρί - μόνο να λιώσει. Η ώρα ψησίματος είναι 10 με 20 λεπτά.

Να συμπληρωσω ότι πιο ελαφρύ είναι να μην τηγανίσουμε το μπέικον να το ρίξουμε όπως είναι. Σας βεβαιώνω ότι είναι πολύ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λάδι
  • τυρί
  • αυγό
  • μακαρόνια
  • μπέικον

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χόρταρικάΝαι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία