εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | γλυκα ψυγειου εκμεκ | συνταγες με τορτελινια τυριου | ψητες μελιτζανες | χαλβας πολιτικος συνταγη | μους απο χαλβα | ελληνικος χαλβας συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μοσχαρισια μπριζολα με μπυρα

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/mosxarisia_mprizola_me_mpyra

Οδηγιες

Υλικά:

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνι μπύρα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά και όταν μαλακώσουν, ρίχνετε τις μπριζόλες.

Τις αφήνετε για λίγα λεπτά να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το θυμάρι και την μπύρα.

Χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε λεπτές φέτες και τα προσθέτετε στο φαγητό. Ρίχνετε το μέλι και 1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.

Βράζετε για 25 λεπτά και στο ενδιάμεσο προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα.

Όταν μαλακώσουν οι μπριζόλες, δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο μέλι ή χυμό λεμονιού αν η σάλτσα είναι πικρή ή γλυκια αντίστοιχα (αυτό εξαρτάται από την μπύρα) και σερβίρετε.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • καρότο
  • βραστά
  • μπριζόλες
  • μέλι
  • μοσχάρι
  • θυμάρι
  • μπύρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χόρταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία