μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπακαλιαρος σκορδαλια

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

Για τον μπακαλιάρο:

  • μακαλιάρο (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι


Για τη σκορδαλιά:
  • 2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
  • 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 χούφτα καρύδια
  • αλάτι - λευκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • μαϊντανό προαιρετικά
Εκτέλεση:

Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό, το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως τη γεύση του.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι.

Τηγανίζουμε στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. Επειδή πιτσιλάει πολύ να έχετε προστατευτικό δίχτυ ή μακριά τα παιδάκια σας.

Την προηγούμενη μέρα φτιάχνουμε τη σκορδαλιά που καλό είναι να μείνει μια μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλύτερα.

Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Η ποσότητα των υλικλων δεν είναι ακριβής. Δηλαδή παίζει ρόλο πόσο δυνατή ή αλμυρή ή ξιδάτη τη θέλετε. Θα πρότεινα να τη δοκιμάζετε καθώς τη φτιάχνετε .

Εγώ κάθε φορά την δοκιμάζω και έχω απλά σημειώσει αυτές τις ποσότητες μόνο και μόνο για να θυμάμαι περίπου τα ποσοστά του κάθε υλικού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Υπαρχει και συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα αλλά εγώ δεν την έχω. Όποια την έχει ας την προσθέσει.

Γίνονται πολύ ωραία για τραπεζι σε κεφτεδάκια. Κάνεις το ίδιο πράγμα μόνο που τρίβεις το μπακαλιάρο και τον ρίχνεις στο κουρκούτι. Ψιλοκόβεις και μαϊντανό και με κουτάλι τον ρίχνεις στο τηγάνι.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λάδι
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • μαϊντανός
  • ψωμί
  • παΐδακια
  • ξύδι
  • μπακαλιάρος
  • μπύρα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Νηστίσιμα ΧριστουγέννωνΟχι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία