ψητα λαχανικα στο τηγανι | μαυροματικα φασολια σαλατα | ψητα λαχανικα δρισκας | γαυρος στο φουρνο λεμονατος | συνταγη μαυροματικα σαλάτα | γαυρος τηγανητος | σαλατες με μαυροματικα φασολια
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπαγγετι με σαλτσα τυριου και καπνιστο σολωμο

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/spaggeti_me_saltsa_tyriou_kai_kapnisto_solomo

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (6 ή 7 νούμερο)
  • 200-300 γρ. τυρί Philadelphia
  • 200-300 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200-300 γρ. σολωμό καπνιστό
  • λάδι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • βούτυρο
  • διάφορα μυρωδικά αποξηραμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και αφού τα σουρώσετε, "κάψτε" τα με 2 κουταλιές σούπας βούτυρο.

Φτιάξτε τη σάλτσα: ρίξτε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο (κρατήστε το πράσινο μέρος) σε ένα κατσαρολάκι με λάδι και διάφορα τριμμένα αποξηραμένα μυρωδικά.

Τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια ελαφρά και αφού χαμηλώσετε τη φωτιά ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το τυρί philadelphia.

Σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε συνεχώς ώσπου το μίγμα να γίνει παχύρευστα ομοιόμορφο.

Ρίχνετε πιπέρι (αλάτι προαιρετικά) και σβήνετε το μάτι αφήνοντας τη σάλτσα πάνω του.

Κατόπιν ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το καλό πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια.

Επίσης κόβετε το σολωμό είτε με το χέρι είτε με μαχαίρι σε μικρα σχετικά κομμάτια.

Σερβίρετε ως εξής: είτε ρίχνετε όλη τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύετε να παει παντού, είτε σερβίρετε τα μακαρόνια και τη σάλτσα από πάνω τους. Κατόπιν βάζετε από πάνω τα κομματάκια του σολωμού και γαρνίρετε στην "κορυφή" με το μίγμα από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι.

Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα:Το τριμμένο τυρί είναι προαιρετικό και κατά τη γνώμη μου καλύτερα να το αποφύγετε γιατί αλλοιώνεται κατά πολύ η γεύση του συγκεκριμένου φαγητού, γι' αυτό αλατίστε καλά το νερό που θα βράσετε τα μακαρόνια. Οι δοσολογίες για το Philadelphia και την κρέμα ποικίλλουν από τα 200 έως τα 300 γραμμάρια γιατί εξαρτάται από εσάς πόσο πηχτή ή αραιή θέλετε τη σάλτσα. Καλό είναι να αγοραστουν και τα δύο σε συσκευασίες των 300 γραμμαρίων και να χετε πάντα ως γνώμονα ότι το Philadelphia πρέπει να είναι κατά κάτι παραπάνω σε ποσότητα από την κρέμα γάλακτος.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • τυρί
  • μαϊντανός
  • μακαρόνια
  • σπαγγέτι
  • βραστά
  • σολομος
  • φιλαδέλφεια

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χόρταρικάΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία