γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | συνταγες για γαυρο | γαυρος στο φουρνο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπουγατσα

Πηγή: http://greekcook.gr/syntages/mpougatsa_201003131413014b9b9d

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κουτί φύλλο
  • 4 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζάνι σιμιγδάλι
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα
Εκτέλεση:

Βάζετε το γάλα να βράσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.

Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντάς τα ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.

Απλώνετε τη γέμιση.

Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.

Διπλωνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.

Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε και ραντίζετε με βούτυρο.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο.

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • βανίλια
  • αυγό
  • γάλα
  • πίτες
  • σιμιγδάλι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χόρταρικάΝαι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία